Annonce
Haderslev

Festival sparer 60.000 kroner på at være kontantløs

Det kontantløse system indebar, at man kunne betale med dankort eller kreditkort over hele pladsen, eller med en chip, som var en del af årets festivalarmbånd, hvorpå man kun indbetale kontanter. Foto: Jacob Schultz
Dorthe Struck nåede at gå cirka 220.000 skridt i løbet af dette års Kløften Festival. Hun var "tilkalde-damen", i forbindelse med det nye kontantløse system. Systemet godkendes af arrangører og hjælpere.

HADERSLEV: Nyt eget vagtkorps, kontantløs betaling og ny registrering af hjælpere. Kløften Festival 2019 sparede ikke sig selv for nye tiltag, men trods enkelte opstartsproblemer, så gik det godt, siger festivalens formand, Anette Kastbjerg:

- Vi fik en rigtig god festival, vejret var med os, og folk var glade. Der var kun en enkelt episode med fire mand, der røg i totterne på hinanden, men det blev hurtigt løst, og man skal tænke på, at der var mange tusinde mennesker i kløften, så det er ikke det, vi vil huske årets festival for.

Det er nok, udover vejret, vennerne og musikken, indførslen af det nye kontantløse system, som trods enkelte startproblemer bestod weekendens opgave.

Annonce
Sidste år kostede det omkring 60.000 kroner alene at få hentet pengene to gange i løbet af festivalen. De penge har vi i stedet brugt på at skabe værdi for vores hjælpere, ved at få et system, der er nemmere.

Dorthe Struck

Mange skridt

En af dem der kommer til at huske det, er Dorthe Struck, som var bodernes "problem-knuser" i forhold til det nye system. Og hverken hendes fødder eller hendes mobil stod stille i de tre dage festivalen varede.

- De frivillige i boderne er rigtig glade for systemet, og det betyder rigtig meget for sikkerheden på pladsen. Penge er bøvlede at håndtere, og det er dyrt. Sidste år kostede det omkring 60.000 kroner alene at få hentet pengene to gange i løbet af festivalen. De penge har vi i stedet brugt på at skabe værdi for vores hjælpere, ved at få et system, der er nemmere, fortalte Dorthe Struck, der til dagligt arbejder i en bank.

Systemet gav enkelte problemer i forbindelse med forhåndssolgte ølkort, som ikke var kodet helt korrekt, men det fik man rettet hen ad vejen, og det er en af de opgaver, der ligger og venter på udviklerne til næste års festival.

Men det at slippe for kontanter gav også en anden fordel: flere frivillige, fortalte Anette Kastbjerg:

- Det betød, at man ikke skulle stå og regne ud, hvor meget folk skulle have tilbage, fordi det kun var beløbet, der blev trukket. Det kan være stressende, når der er travlt, og man skal står og regne ud.

Om årets festival giver overskud, ved man først om nogle måneder, men Anette Kastbjerg er fortrøstningsfuld, som det hedder på "kedeligt dansk".

- Det ser fornuftigt ud, men der nu skal udgifterne først gøres op. Vi har også investeret i forhold til at de nye tiltag, og i forhold til nye krav fra myndighederne. Flere har været på kursus med mere, så der går lige et lille stykke tid, inden vi kender resultatet, sagde formanden.

Et resultat blev dog kendt. Deltagerantallet ved årets sponsorreception slog alle tidligere rekorder: 560 i alt. De konsumerede tilsammen: 60 kg. kød, 30 kg. ørred, 40 kg. chicken masala, 30 spidskål, 30 kg. tomater, 20 kg. løg, 60 appelsiner, 20 kg. mozzarella, to kilo oliven, 15 kilo vindruer, 15 meloner, 100 nektariner, 20 bakker jordbær og 50 bananer.

Det fortalte støtteforeningens kasserer, Bent Nitz, da Kløften Festivals Støtteforening inviterede sine VIP-sponsorer til champagnebrunch lørdag formiddag. "Jagten" på næste års sponsorer er lige så stille gået ind, og der sættes turbo på i det tidlige efterår, fordi næste år kan Kløften Festival fejre sit 40 års jubilæum, og det skal naturligvis markeres med manér.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce