Annonce
Tønder

Festivaldirektør på barsel: En flot festival, de har lavet

Kirstine Uhrbrand var fredag på Tønder Festival med sønnen Karl Johan. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kirstine Uhrbrand, der i øjeblikket er på barsel, er med på festivalen med sønnen Karl Johan. Hun roser den festival, som de frivillige og ansatte har fået stablet på benene.

Tønder Festival: En smilende dreng på fire måneder kigger op fra barnevognen. Drengen Karl Johan er iklædt en sparkedragt fra Tønder Festival, og om armen har han et grønt festivalarmbånd. I barnevognen ligger et folkevognsrugbrød i legetøjsudgave - en gave fra nogle af festivalens frivillige - og et høreværn.

- Vi har det godt, og han har det godt og er glad, fortæller Kirstine Uhrbrand efter at have placeret sig under et af de store træer ved open air-scenen, så Karl Johans barnevogn kan stå i skyggen.

Kirstine Uhrbrand, der er administrerende direktør for Tønder Festival, er i øjeblikket på barsel, og imens passer Bert Schultz direktørposten. Karl Johan er hendes og kærestens første barn.

Hun synes, det er spændende at have en baby med på festival.

- Det har været rimelig nemt, siger hun og nævner det nye rum, hvor man kan trække sig tilbage med små børn og skifte ble og amme.

Hun synes, hun har set mange gæster med små børn i år.

- Det er rart, at folk har mod på at tage børn med, fordi det er fremtidens publikum og frivillige, fortæller hun.

Annonce
Kirstine Uhrbrand er i øjeblikket på barsel med sønnen Karl Johan. Hun vender tilbage på direktørposten den 1. december. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Savner det

Kirstine Uhrbrand regner med at være på festivalen alle dage. Hun lægger ikke skjul på, at det er anderledes end de gange, hun har haft direktøransvaret.

- Jeg savner det rigtig meget, og jeg har også mærket her, da vi kom ind i august, at det har kildet i maven, fortæller hun.

- Så har jeg alligevel også tænkt over, at det at opleve festivalen fra en publikumsvinkel, det, tror jeg, er meget sundt.

Kirstine Uhrbrand har i år både hørt koncerter og spist på nogle af madstederne. Hun vil blandt andet gerne høre Daniel Norgren.

- Jeg glæder mig til det hele. Jeg får hørt enormt meget musik i forhold til, hvad jeg plejer.

Hun føler, hun er privilegeret, at hun kan holde barsel fra en stilling som festivaldirektør, og hun sender ros i retning af Bert Schultz, festivalkontoret og de frivillige.

- Det er godt nok en flot festival, de har fået lavet, siger Kirstine Uhrbrand.

Hun vender tilbage til direktørposten den 1. december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce