Annonce
Esbjerg

Festivalformand føler ingen skyld: Vi har prøvet alt

Et underskud på en halv million kroner fra årets festival gør, at Esbjerg Rock Festival lukker og slukker efter 28 år. Foreningen bag festivalen opløser sig selv, oplyser formand Carsten Agerbæk. Foto: André Thorup

Formanden for Esbjerg Rock Festival beklager lukningen af den 28 år gamle festival. Han siger, at folkene bag festivalen har prøvet alt, men tirsdag fik de en besked fra Esbjerg Kommune, og så var det slut.

Esbjerg: Esbjerg Rock Festival 2018 var formentlig den sidste af slagsen. Foreningen bag festivalen, som har eksisteret i 28 år, meddelte tirsdag at den lukker og slukker.

Ifølge formand Carsten Agerbæk sker det, fordi det ikke lykkedes at sælge det forventede antal billetter, hvorfor det kommende regnskab vil vise et markant underskud. Blandt årsagerne nævner han, at rockfestivalen i år fik konkurrence af "Hede Rytmer", ligesom han peger på, at esbjergenserne denne sommer har kunnet vælge mellem et stort udbud af gratis og billige musikarrangementer.

- For at sætte det lidt på spidsen, så var vi endt i et nul, hvis vi havde solgt cirka 500 billetter mere, siger Carsten Agerbæk.

I stedet kommer festivalen ud med et underskud på en halv million kroner. Det på trods af, at festivalen for blot et år siden modtog en million kroner som et engangstilskud fra Esbjerg Kommune. Ifølge formanden er gælden fordelt på cirka ti leverandører, herunder festivalens stifter Søren Højbjerg, som nu står til et større eller mindre tab. Formanden afviser imidlertid, at kreditorer vil kunne hente noget af deres tab hjem ved at begære foreningen bag festivalen for konkurs.

- Det vil de ikke få noget ud af. Man kan jo ikke plukke en skaldet mand. Vi har løbende orienteret kreditorerne, og de er naturligvis trætte af situationen, men de kan også godt se, at vi har prøvet alt. Vi har ingen skyldfølelse, siger Carsten Agerbæk.

Annonce

Esbjerg Rock Festival

Esbjerg Rock Festival har eksisteret i 28 år, siden Søren Højberg for første gang arrangerede koncert i Vognsbølparken.Sidste år overgik aktiviteterne fra at være en kommerciel forretning til at været drevet af en forening, som en aktivitet under en ny fond.

Årets festival var således den første uden Søren Højbergs officielle deltagelse, han har dog været ansat af foreningen til at løse forskellige opgaver, og i den forbindelse er han ifølge foreningens formand blandt kreditorerne.

Ikke en kommunal opgave

Selvom det som nævnt er mindre end et år siden, at foreningen modtog et kommunalt tilskud på en million kroner, søgte festivalen i forbindelse med de netop overståede kommunale budgetforhandlinger om yderligere støtte på 1,4 millioner kroner, men fik et blankt afslag.

Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er selv mangeårig deltager ved festivalen, men han fastholder, at det ikke er en kommunal opgave at drive et arrangement som Esbjerg Rock Festival. Tirsdag fik folkene bag Esbjerg Rock Festival besked om, at Esbjerg Kommune ikke spytter flere penge i kassen.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over lukningen, men jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne fra kommunens side. Hvis festivalen ikke er bæredygtig, så må den falde. I stedet kan man håbe, at andre vil gribe bolden og lave en festival i Esbjerg, siger borgmesteren.

I givet fald bliver det uden Carsten Agerbæks deltagelse.

- Men det ville undre mig, hvis ikke der er andre der tager teten, siger han.

Han oplyser, at bestyrelsen vil nu træffe de nødvendige foranstaltninger, der formelt skal afvikle Foreningen Esbjerg Rock Festival.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce