Annonce
Tønder

Festivalgæster sansede Vadehavet

Der var masser af overraskelser for de frivillige festivalgæster, der meldte sig til sanseshowet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Fredag kunne festivalgæster opleve Vadehavet på tæt hold ved en '5D-simulation' af Vadehavet.

Tønder Festival: Når festivalgæsterne ikke har tid til at komme til Vadehavet, så må Vadehavet komme til festivalgæsterne.

Fredag var der ekstra gang i Vadehavsteltet, hvor naturformidler Jonas Gadgaard og hans kolleger inviterede festivalgæsterne en tur i en 5D Vadehavs-simulator.

Med fødderne dybt nede i ægte klæg fra Vadehavet og med bind for øjnene blev de frivillige deltagere inviteret med på en rejse, der tog dem på en tur gennem alle årstider ved Vadehavet på fem minutter.

Mens Jonas Gadgaard på dramatisk vis fortalte om livets gang, havde hjælperne travlt med at skabe 5D-effekter. Der blev brugt lyde, vandpistoler, viskestykker og isterninger. For blot at nævne nogle af de opfindsomme idéer og sanseoplevelser, som de frivillige festivalgæster blev udsat for.

Det virkede som om, oplevelsen var god for de medvirkende, men de omkringstående nysgerrige - og knapt så modige - festivalgæster fik sig også et grin eller to, når deltagerne udstødte forskrækkede hvin, når de blev udsat for de forskellige indtryk.

Annonce

Vadehavsteltet

Der er forskellige aktiviteter i Vadehavsteltet i løbet af festivalen.

Lørdag klokken 9 kan man komme med på Fugletur til Nørresøen.

Lørdag klokken 11 er der fællessang: Kunsten at glædes i kor.

Lørdag klokken 12-19 holder kunstnere åbent værksted.

Lørdag klokken 14 kan man deltage i østersåbning på tid.

Søndag klokken 11 er der fællessang: Kunsten at glædes i kor.

Søndag klokken 12-19 holder kunstnerne åbent værksted.

Søndag klokken 14 kan man igen åbne østers på tid.

Overraskende og skægt

Blandt de første frivillige, der smed skoene og trådte op i den mudrede kasse med klæg, var ægteparret Jørgen og Birthe Schlander fra Gudmindrup.

- Det var da sjovt at prøve. De var gode til det. Det er lidt ligesom at stampe ler til lerhuse. Det har jeg prøvet en del gange, fortalte Jørgen Schlander.

Anette Karkov fra Tønder var også blandt det første hold frivillige.

- Det var vældig underholdende, og jeg synes, det var godt fortalt. Jeg synes, det er godt set. Det med at kunne føle det, det gør noget ekstra, forklarede hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce