Annonce
Tønder

Festivalgudstjeneste med piber og bælge

I år medvirker bandet "Drones & Bellows" ved festivalgudstjenesten. PR-foto

Tønder: Onsdag 21. august kl. 20 holdes der traditionen tro festivalgudstjeneste i Tønder Kristkirke. Gudstjenesten ligger aftenen før den officielle åbning af Tønder Festival og er dermed en god optakt til festivalen.

I år medvirker bandet "Drones & Bellows", der har spillet sammen i mere end 30 år og består af dygtige musikere fra Skotland, Tyskland og Danmark. Bandet spiller en god blanding af traditionel skotsk musik og skandinaviske harmonier og rytmer.

Bandet består af Halvor Bogh, der spiller forskellige strengeinstrumenter, Anker Hintze, der spiller på forskellige percussioninstrumenter, mens Pamela Ann Naylor spiller på fløjte og sækkepibe. Desuden spiller Thomas Wieder på harmonika, concertina og guitar og Jörgen Ehlert spiller bas, cello og guitar.

Drones & Bellow har en lang og festlig historie med Tønder Festival og kan i år også høres på Hagge’s Musik Pub, men det er første gang bandet medvirker i festivalgudstjenesten. I år er det sognepræst Ian Ørtenblad fra Døstrup, der står for gudstjenesten og Tønder Kristkirkes organist Steen Wrensted Jensen vil være ved orgelet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce