Annonce
Tønder

Festivalleder er rørt: Musikere kræver ikke betaling

Maria Theessink har oplevet en stor opbakning fra de musikere, hun havde booket til 2020. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønder Festivals kunstneriske leder har under coronakrisen været i kontakt med de musikere, der skulle have spillet i år. Hun har oplevet et sammenhold.
Annonce

Tønder: Tønder Festivals kunstneriske leder, Maria Theessink, har i forbindelse med coronakrisen oplevet en stor opbakning fra de mange musikere, der var booket til årets nu aflyste festival.

Hun har været i kontakt med musikere og agenter, selv om festivalen ikke havde regnet med, at skulle aflyse. Festivalen ville nemlig gerne være på forkant.

- Det betyder, at jeg har selvfølgelig været i dialog med alle musikere og agenter med det spørgsmål: Hvis vi nu skal aflyse, står I så på noget - skal I have noget honorar, fortæller Maria Theessink.

- Der har det bare været helt fantastisk med de svar, der er kommet. Jeg har fået de mest smukke mails. Folk har bare bakket 100 procent op, fortæller festivalens kunstneriske leder.

- Det har virkelig været rørende, synes jeg, fortæller hun.

Maria Theessink fortæller, at ingen musikere har meddelt, at de i tilfælde af aflysning vil have deres honorar.

- Jeg har virkelig kunnet mærke sammenhold. Jeg havde måske forventet, at nogle ville sige, vi har en aftale, og det skal betales. Men sådan har det bare ikke været, og det er flot, fortæller festivallederen.

Annonce

Håber på 2021

Maria Theessink mener opbakningen, hun har oplevet fra de mange musikere, er fantastisk. Nu venter et større arbejde - hun skal nemlig i kontakt med alle musikerne igen.

- Forhåbentlig bliver der en festival næste år, og så er min tanke, at dem, jeg har booket til i år, vil jeg selvfølgelig forsøge at få over næste år, fortæller Maria Theessink.

På årets plakat var amerikanske Keb'Mo', Teitur fra Færøerne, skotske Red Hot Chilli Pipers, danske Lars Lilholt Band og mange flere. Festivalen skulle have været gennemført i den sidste weekend i august, men da større forsamlinger er forbudt frem til og med august, kan det ikke lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce