x
Annonce
Tønder

Festivaloptakten fløjter op til bold

Formand Thorsten Simonsen ser frem til det nye samarbejde - målsætningen er enkel. - Vi skal gøre hinanden bedre. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er i forvejen lagt op til en aktivitetsfyldt uge for de mange festivalgæster, der tyvstarter på årets Tønder Festival med 4Plus. Nu kommer der endnu et arrangement på plakaten - 4Plus og FC Sydvest har nemlig netop indgået et nyt samarbejde.

TØNDER: Et nyt samarbejde er godt på vej til at se dagens lys i optakten til Tønder Festival. Festivalens optaktsdage, 4Plus, og FC Sydvest, har nemlig indgået et samarbejde, der giver fri adgang til holdets hjemmekamp mod Ringkøbing IF onsdag den 21. august.

FC Sydvest bød ind med ideen, og den var 4Plus ikke sen til at gribe, forklarer Lene Jensen, som er koordinator på 4Plus.

- Det er sådan, at FC Sydvest kom med ideen om, at alle med festivalarmbånd kan se kampen gratis, og det vil vi tilbyde til alle på campen, så snart den åbner. Vi har det sådan, at jo flere lokale arrangementer, vi kan få ind på programmet, des bedre er det. Det er uanset om vi taler om sport, kultur eller musik - vi skal udbrede kendskabet til egnen her.

Lene Jensen tilføjer desuden, at fodbolden ikke er det eneste helt nye på 4Plus-programmet. Den anden nyhed er, at Tønder Museums blå rum den 19. og 20. august bliver vært for to koncerter under titlen 'Blå Lyd', som er duetter for stryge - og blæseinstrumenter.

Annonce

Glæde i FC Sydvest

FC Sydvest-formanden, Thorsten Simonsen, er glad for, at klubben er blevet en del af festivaloptakten:

- Vi har jo en hjemmekamp om onsdagen, så det passede så fint ind i programmet. Det er en fin lejlighed til at vise, hvad vi har på Bankparken, og for mig at se, handler alt det her om, at vi skal gøre hinanden gode - vi skal ikke konkurrere. Der var stor opbakning til ideen, så snart den blev foreslået. Det er noget, vi ser frem til, forklarer Thorsten Simonsen.

Kampen, der bliver en del af 4Plus-programmet, spilles onsdag den 21. august klokken 19.00, men allerede i den kommende weekend spiller FC Sydvest sæsonpremiere på hjemmebane mod AB. Det sker lørdag klokken 14.00 på Bankparken i Tønder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce