Annonce
Sydjylland

Festleverandøren er klar til at rykke ud

Jens og Lone Hjortshøj er klar til at rykke ud med Hjortshøj Party Service lige så snart, de får lov til det. Foto: Carsten B. Grubach
Hjortshøj Party Service har udskudt højsæsonen.

VARDE: - Pludselig var der ingen, der ringede. Jeg troede først, at det var fordi, at mobiltelefonen manglede batteri, men det gjorde den altså ikke.

Jens Hjortshøj konstaterer med et skævt smil, at ordrebestillingen nærmest gik fra 100 til nul procent på en enkelt dag.

Sammen med sin kone driver han Hjortshøj Party Service i Varde, og det, der igen skulle have været parret og de 12 fastansattes højsæson med op til 50 selskabsleverancer på en travl forårsdag, forvandlede sig på grund af coronavirus-epidemien til en lukket forretning med take away i weekenden og hjemsendelse af en del af personalet med lønkompensation.

Parret, der begge er uddannede butiksslagtere, begyndte i det små i Outrup med mad ud af huset, og det har siden udviklet sig så stort, at Hjortshøj Party Service kan tilbyde totale festløsninger med telt, borde, stole, service, mad og serveringspersonale fra eget domicil i Vardes sydlige udkant.

Annonce
Man kan altid - også i virusfri tider - ringe til Hjortshøj Party Service, når der er lukket og slukket. Foto: Carsten B. Grubach

Valgt en positiv tilgang

- Vi har fået et godt koncept, og vi har rigtig mange kunder i lokalområdet. Vi har de fleste kunder i en omkreds af 60 kilometer. Folk kan godt lide, at de kun skal tale med én om deres fest. Vi har rigtig mange gengangere blandt vores kunder, og vi har også pænt fat i erhvervslivet med receptioner og jubilæer, hvor vi hjælper med hele pakken.

- Og så har vi et fantastisk godt personale. Vi har ingen køkkenchef, for alle ved, hvad de skal lave, fortæller parret på et par meters afstand en stille, epidemipræget formiddag i marts i den personaletomme virksomhed.

Jens og Lone Hjortshøj er glade for regeringens hjælpepakker til det betrængte erhvervsliv, som de jo også selv tilhører, og de har valgt den positive tilgang til problemet:

- Vi har jo aldrig været igennem dette før og ved endnu ikke helt, hvad vi kan lære af det. Der er en masse, der har aflyst deres fester, vi sad tre mand og tog telefonerne hele tiden, da aflysningerne kom, men for de fleste fester betyder det, at de holdes senere på året, så der får vi igen travlt. Så spredes festerne forhåbentlig ud over kalenderen, så vi kan nå det hele. Så vi er klar, lige så snart Mette Frederiksen giver tilladelse til det, siger parret, der efter flere gode år har en robust økonomi at stå imod med i disse krisetider.

60 konfirmationer på en dag

- Vores højsæson er fra april til oktober – vi har konfirmationer i april og maj, der er en masse sommerfester, og til august er der som regel mange bryllupper – og i år er der særligt mange på grund af årstallet 2020. På en bededag leverer vi mad til op til 60 konfirmationer. Vi når nemt op på 4500 kuverter i bededagsferien, siger parret, der også selv står i køkkenet, når der er brug for det.

Til daglig ordner Lone Hjorthøj administrationen, mens hendes mand med egne ord bare er overalt i den 1400 kvadratmeter store bygning.

- Der er rigtig meget logistik, der skal holdes styr på, påpeger han.

Den klares blandt andet med de fire firmabiler, der p.t. holder stille på matriklen. De er dog køreklare, når der igen må leveres festmad fra Hjortshøj Party Service, og Jens og Lone Hjortshøj kalder det faste personale og det næsten lige så store korps af løst ansatte sammen til mission festmiddag i og omkring Varde.

Selv om de går glip af masser af ordrer i højsæsonen, ser Jens og Lone Hjortshøj optimistisk på fremtiden. For der skal stadig festes, når Danmark igen er virusfri. Foto: Carsten B. Grubach

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce