Annonce
Billund

Sov som en troldmand eller prinsesse: Legoland åbnede Castle Hotel med et brag

Indvielsen af Castle Hotel i Billund blev afsluttet med smukt fyrværkeri. Foto: John Randeris
Fredag den 29. marts åbnede Legolands nye hotel, Castle Hotel, med et show, der blandt andet bød på heste, akrobater med ild og et festligt fyrværkeri.

Billund: Legoland havde fredag aften sørget for, at tilskuerne til det nye slotshotels åbningsshow blev kastet tilbage til en eventyrlig middelaldertid, som vi kender fra de gamle eventyr. Akrobater kastede med ild, riddere på store heste var i kamp, og Thomas Skov (kendt fra tv) kom iklædt riddertøj og åbnede hotellet.

Hele showet kulminerede med et brag af et festfyrværkeri. Hele den klare forårshimmel blev lyst op i alle regnbuens farver, akkompagneret af eventyrligt musik.

- Efter 4 år, er vi glade for endelig at kunne åbne hotellet. Vi vil senere på året også afholde et åbent hus for Billunds borgere, sagde direktør Christian Woller, der selv havde "prøve-overnattet" på hotellet -på prinsesseværelset.

- Det var med mine to døtre, understregede direktøren.

Efter åbningsshowet var der middag i slotshotellets restaurant for de gæster, som var heldige at være blandt de første til at overnatte på det nye hotel.

Hele Legoland står i eventyrets tegn i sæson 2019. Hver dag fra den 4. maj til 17. august 2019 vil gæster i parken kunne opleve et riddershow med lansekamp på hesteryg, trickridning, sværdfægtning, akrobatik og stunts.

Selve Legolandparken slår dørene op lørdag den 30. marts.

Annonce
Akrobater svang med ild til stor fornøjelse for de fremmødte. Foto: John Randeris

En rejse til eventyrenes verden

Slotshotellet ved navn "Castle Hotel" er bygget som et gammelt slot, der skal lede gæsternes tanker hen på eventyr med drager, prinsesser og riddere. Og med sine 900 legomodeller bliver det tilmed et legoeventyr.

Hele området er på 8000 kvadratmeter, og selve hotellet består af to bygninger med til sammen 142 værelser og over 700 sengepladser.

Værelserne er i bedste Legolandstil tematiseret. Gæster på hotellet kan for eksempel sove på det magiske troldmandsværelse, som tapre riddere på ridder- og drageværelset eller som kongelige på prinsesseværelset.

Det nye hotel har også legeområder og en restaurant med plads til 300 spisende gæster. Menukortet byder blandt andet på retter fra "hofnarrens forretter", "det varme fra troldmandens kælder" og "prinsessens søde tand".

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce