Annonce
Esbjerg

Festlig afslutning på byfesten i Vejrup

Afslutningen på årets byfest i Vejrup blev flot og farverig, og masser af mennesker kiggede med, da karavanen kørte gennem byen søndag eftermiddag. Foto: Martin Ravn
Det traditionelle optog gennem byen som afslutning på den årlige byfest i Vejrup blev i år yderst festligt og farverigt.

Vejrup: Der står ikke mange tusinde kroner på spil, når vinderen af optoget ved byfesten i Vejrup skal kåres. Præmien er noget langt vigtigere, nemlig håneretten det næste års tid.

Det lægger de ikke skjul på hos "De Fortabte", en gruppe på 12 personer mellem 20 og 30 år. det er gamle klassekammerater, venner og familie, der udgør gruppen, der er med i optoget for syvende gang.

- Vi vandt tre år i træk, men sidste år fik vi ikke pokalen, selv om vi selv syntes, at vi havde fortjent den. i år har vi givet den hele armen, for vi vil vinde igen, griner Ida Søby Fogh, der sammen med resten af gruppen har lavet et imponerende setup med en hyldest til afdøde Kim Larsen.

Det er filmen "Midt Om Natten", der er omdrejningspunktet, og på en vogn har de i træ bygget dele af fristaden Haveje fra filmen op og pyntet med papirklip, uddrag af sangtekster fra filmen, og hver af de 12 medlemmer er klædt ud som personer fra filmen.

Der er Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Tusindfryd og ikke mindst narkomanen Spacy, der er sminket ligbleg, har sprøjter i en snor om halsen og sidder i kørestol.

Annonce

Optog

Der var i år fem deltagende hold i det afsluttende optog ved byfesten i Vejrup, nemlig "De Fortabtes Haveje", "Cirkus Vibæk", en skoleklasse med reklame for E-sport, en militærvogn med klimatosser, en flok piger på kæpheste og så festudvalget, der gav den som Olsenbanden, men de talte ikke med som officielle deltagere.

Årets vinder blev "Cirkus Vibæk", der består af beboere på Vibækvej, nummer to blev "De Fortabtes Haveje", og "Klimatosserne" blev nummer tre.

"De Fortabte" har lagt mange kræfter i projektet, erkender Ida Søby Fogh.

- Vi mødtes første gang for et halvt års tid siden og har holdt fem-seks møder siden for at planlægge og udvikle idéer, og så har vi brugt fem dage på at bygge vognen her op, fortæller hun.

Starten på optoget nærmer sig, og de andre deltagende hold dukker op.

- Shit, hvad er nu det, råber et par af "De Fortabte", da de ser noget højt dukke op bag træerne et stykke væk.

Det viser sig at være toppen af et stort cirkustelt på en vogn, og bagved kommer en traktor med et bur, hvori to kalve er blevet klædt ud som løver.

- Der er godt nok nogen, der har oppet sig i år, bliver der mumlet nervøst, men stadig anerkendende, for "De Fortabte" glæder sig trods konkurrencen over, at der er god opbakning til optoget.

Det samme gør Sabrina Hermansen, der er en del af festudvalget bag byfesten i Vejrup.

- Det har vi heldigvis oplevet hele ugen til alle arrangementer, både nye og velkendte, og det er skønt, at der stadig er så stor opbakning i byen og lokalområdet, når vi afvikler byfesten. Tirsdag-onsdag havde vi for første gang børnecamping på programmet, hvor 68 børn mellem 5 og 12 år spiste sammen og skulle overnatte i det store telt, og i løbet af natten var de på et orienteringsløb. Det er skønt, at der bliver taget så godt imod nye tiltag. Der var rekordmange til vores fyraftensarrangement fredag, og lørdag aften var vi samlet 244 til fællesspisning og derefter yderligere 150 til musik og dans, fortæller Sabrina Hermansen.

De 12 venner i "De Fortabte" hyldede Kim Larsen og filmen "Midt om Natten" og havde bygget en minimodel af Haveje. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce