Annonce
Esbjerg

Festuge: Stort musiksted kræver mundbind

Årets miniudgave af Made in Esbjerg bliver slet ikke som den plejer. Der bliver plads til mellem 250 og 300 siddende gæster i Tobakkens store sal. Billedet her fra en tidligere koncert med Kellermensch. Arkivfoto: Annett Bruhn
Gæster til de to største musikarrangementer i Esbjerg på Tobakken under miniudgaven af Esbjerg Festuge skal bære mundbind. Kravet kommer fra spillestedet selv.
Annonce

Esbjerg: Det bliver markant anderledes at være publikum til de to store arrangementer på Tobakken i forbindelse med Esbjerg festuge den 21. og 22. august.

Både til fredagens Music4Free og til lørdagens Made in Esbjerg bliver der et begrænset antal tilskuere, de skal sidde på stole, og så skal de også bære mundbind.

De to første ting er krav fra myndighederne ved kulturarrangementer, men Tobakken går skridtet videre og sætter mundbind på koncertgæsterne.

- Det er et krav fra vores side, og det er obligatorisk. Vi udleverer mundbind til gæsterne ved indgangen, og vil man ikke bære det, kommer man ganske enkelt ikke ind, siger Jan Mols, der er leder af Tobakken.


Vi udleverer mundbind til gæsterne ved indgangen, og vil man ikke bære det, kommer man ganske enkelt ikke ind.

Jan Mols


Det handler ifølge Jan Mols både om gæsternes sikkerhed og om at sende et signal om, at man tager coronasituationen alvorligt.

Annonce

Forsigtighedsprincip

Han glæder sig på den ene side til at få musik i huset igen efter et halvt års nedlukning, men på den anden side er der også mange ting at tage hensyn til for at give gæsterne en sikker koncertoplevelse.

- Vi er ved at få målt nøjagtigt op i den store sal og få helt styr på kravene til afstand. Der skal som udgangspunkt være to kvadratmeter pr. gæst, når der er tale om et arrangement med siddende gæster, og der skal være en meter mellem stolerækkerne. Vi kunne godt være flere, men ud fra et forsigtighedsprincip regner jeg med, at vi lander på mellem 250 og 300 gæster til de to arrangementer, siger Jan Mols.

Han fortæller videre, at der for at undgå kødannelse formentlig bliver bestilling i den ene ende af barerne og afhentning i den anden.

- Vi arbejder på en app-løsning, hvor man kan bestille og betale fra sin telefon og så afhente sine drikkevarer i baren, men det når vi ikke at få på plads til minifestugen. Vi vil få coronatestet vores medarbejdere før og efter, og det bliver på mange måder en prøveklud for, hvad vi kan og ikke kan med hensyn til musikarrangementer i den kommende tid, så det bliver da spændende at følge, siger Jan Mols.

Festuge

  • Miniudgaven af Esbjerg festuge 2020 finder sted fredag den 21. august og lørdag den 22. august.
  • Fredag mellem klokken 16 og 18 er der Music4Free på Tobakken med Jung og Nicklas Sahl på programmet. Et begrænset antal gratis billetter bliver lagt ud på Skala.fm's Facebookside fra tirsdag den 18. august.
  • Lørdag er der Made in Esbjerg på Tobakken. Tidspunkt og endelig spilleplan er ikke helt på plads endnu, men ifølge Jan Mols kommer der fire og måske fem bands på plakaten, alle danske og med et udenbys hovednavn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce