Annonce
Sønderborg

FGU-direktør efter påbud og kritik: Vi har sat flere initiativer i gang

Bjarne Bonvang, direktør FGU Sønderjylland, er træt af, at man har fået flere påbud fra Arbejdstilsynet. Han fortæller, at man nu har igangsat flere initiativer, som skal stoppe det dårlige arbejdsmiljø. Pressefoto: FGU Sønderjylland
Direktøren på FGU i Sønderjylland, Bjarne Bonvang, forklarer, at man har igangsat flere initiativer for at rette op på de påbud, som uddannelsesinstitutionen har fået.

Sønderjylland: Der er igangsat flere initiativer på FGU i Sønderjylland efter, at Arbejdstilsynet har givet på påbud til FGU i Haderslev og Tønder.

- Det er de første påbud, som jeg har fået af Arbejdstilsynet i min tid som leder, så det er selvfølgelig ikke særlig sjovt, siger Bjarne Bonvang, som er direktør for FGU i Sønderjylland.

Han fortæller, at man har igangsat flere initiativer, som skal afhjælpe det dårlige psykiske arbejdsmiljø på FGU i Tønder og Haderslev.

Annonce

- Jeg tror også, at noget af det bunder i, at vi er en helt ny uddannelse. Vi har skulle bygge alt op fra bunden. I Tønder har vi også haft en udfordring, at der ikke har været nogle lokaler, som vi kan være i, så vi har skulle finde noget. På et tidspunkt kommer der så to sygemeldinger fra medarbejdere, som er kommet til skade i deres fritid, og så er det mit indtryk, at læsset vælter, siger direktøren.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, og derfor har vi også igangsat initiativer med blandt andet Arbejdstilsynet, hvor dem som har givet os påbuddet de næste seks måneder kommer med en anden kasket, og hjælper os med udfordringerne. Derudover har vi tilknyttet nogle trivselskonsulenter, som også skulle hjælpe, fortsætter han.

Forskellige grænser

Et af de påbud, som FGU i Haderslev har fået, går på at medarbejderne ugentligt bliver mødt af blandt andet truende adfærd og et groft sprogbrug. Der er blandt andet blevet sagt ting såsom:"Du skal passe på" "Jeg ved, hvor du bor" og "Du bliver den næste, som er bange for mig".


Det er de første påbud, som jeg har fået af Arbejdstilsynet i min tid som leder, så det er selvfølgelig ikke særlig sjovt.

Bjarne Bonvang, direktør FGU Sønderjylland


Derudover er forskellige udgaver af f-ordet blevet brugt mange gange, og er en central del af elevernes sprog. Direktøren forklarer, at et af problemerne opstår, fordi medarbejderne har forskellige grænser.

- Der er stor forskel på, hvis man kommer med en baggrund som lærer, eller hvis man står og er uddannet smed i i værkstedet. Vi skal selvfølgelig have opbygget en fælles kultur og et fælles sprog, men det tager tid, og når vi så samtidig er spredt ud på flere adresser, tager det endnu længere tid, siger direktøren.

- Jeg tror også, at vi må erkende, at når man går blandt unge i dag, så er f-ordet en del af deres sprog, og det er svært at undgå, fortsætter Bjarne Bonvang.

Annonce

Det manglende skema

Et andet kritikpunkt går på, at der ikke er noget skema, og at underviserne derfor bliver meget sårbare, når de skal dække ind for hinanden, hvis der er sygemeldinger.

- Her har vi helt konkret gjort det, at vi har gjort de teams, som de arbejder i større. Dermed bliver sårbarheden også mindre, hvis der er sygemeldinger, siger direktøren.

- Når det kommer til det manglende skema, så har man i forbindelse med oprettelsen af FGU opfundet en hel ny didaktik, som skal forene teori og praksis. Det er ikke alle, som kan lide at være i den måde, vi skal og vil undervise på. Derfor har vi også sagt fra begyndelsen, at hvis man ikke bryder sig om det, så er det helt okay, hvis man kommer og siger op, og der vil ikke være nogle sure miner.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Søvnforstyrrede, grådlabile speciallærere ringer til Nanna: Lærerkredse taler igen og igen med nedkørte lærere, der bliver slået af elever

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Sønderborg-revyen vil børste støvet af og fange de unge

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce