Annonce
Sønderborg

FGU-direktør efter påbud og kritik: Vi har sat flere initiativer i gang

Bjarne Bonvang, direktør FGU Sønderjylland, er træt af, at man har fået flere påbud fra Arbejdstilsynet. Han fortæller, at man nu har igangsat flere initiativer, som skal stoppe det dårlige arbejdsmiljø. Pressefoto: FGU Sønderjylland
Direktøren på FGU i Sønderjylland, Bjarne Bonvang, forklarer, at man har igangsat flere initiativer for at rette op på de påbud, som uddannelsesinstitutionen har fået.

Sønderjylland: Der er igangsat flere initiativer på FGU i Sønderjylland efter, at Arbejdstilsynet har givet på påbud til FGU i Haderslev og Tønder.

- Det er de første påbud, som jeg har fået af Arbejdstilsynet i min tid som leder, så det er selvfølgelig ikke særlig sjovt, siger Bjarne Bonvang, som er direktør for FGU i Sønderjylland.

Han fortæller, at man har igangsat flere initiativer, som skal afhjælpe det dårlige psykiske arbejdsmiljø på FGU i Tønder og Haderslev.

Annonce

- Jeg tror også, at noget af det bunder i, at vi er en helt ny uddannelse. Vi har skulle bygge alt op fra bunden. I Tønder har vi også haft en udfordring, at der ikke har været nogle lokaler, som vi kan være i, så vi har skulle finde noget. På et tidspunkt kommer der så to sygemeldinger fra medarbejdere, som er kommet til skade i deres fritid, og så er det mit indtryk, at læsset vælter, siger direktøren.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, og derfor har vi også igangsat initiativer med blandt andet Arbejdstilsynet, hvor dem som har givet os påbuddet de næste seks måneder kommer med en anden kasket, og hjælper os med udfordringerne. Derudover har vi tilknyttet nogle trivselskonsulenter, som også skulle hjælpe, fortsætter han.

Forskellige grænser

Et af de påbud, som FGU i Haderslev har fået, går på at medarbejderne ugentligt bliver mødt af blandt andet truende adfærd og et groft sprogbrug. Der er blandt andet blevet sagt ting såsom:"Du skal passe på" "Jeg ved, hvor du bor" og "Du bliver den næste, som er bange for mig".


Det er de første påbud, som jeg har fået af Arbejdstilsynet i min tid som leder, så det er selvfølgelig ikke særlig sjovt.

Bjarne Bonvang, direktør FGU Sønderjylland


Derudover er forskellige udgaver af f-ordet blevet brugt mange gange, og er en central del af elevernes sprog. Direktøren forklarer, at et af problemerne opstår, fordi medarbejderne har forskellige grænser.

- Der er stor forskel på, hvis man kommer med en baggrund som lærer, eller hvis man står og er uddannet smed i i værkstedet. Vi skal selvfølgelig have opbygget en fælles kultur og et fælles sprog, men det tager tid, og når vi så samtidig er spredt ud på flere adresser, tager det endnu længere tid, siger direktøren.

- Jeg tror også, at vi må erkende, at når man går blandt unge i dag, så er f-ordet en del af deres sprog, og det er svært at undgå, fortsætter Bjarne Bonvang.

Annonce

Det manglende skema

Et andet kritikpunkt går på, at der ikke er noget skema, og at underviserne derfor bliver meget sårbare, når de skal dække ind for hinanden, hvis der er sygemeldinger.

- Her har vi helt konkret gjort det, at vi har gjort de teams, som de arbejder i større. Dermed bliver sårbarheden også mindre, hvis der er sygemeldinger, siger direktøren.

- Når det kommer til det manglende skema, så har man i forbindelse med oprettelsen af FGU opfundet en hel ny didaktik, som skal forene teori og praksis. Det er ikke alle, som kan lide at være i den måde, vi skal og vil undervise på. Derfor har vi også sagt fra begyndelsen, at hvis man ikke bryder sig om det, så er det helt okay, hvis man kommer og siger op, og der vil ikke være nogle sure miner.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Sønderborg

Psyched Up Janis-bassist vender tilbage til Sønderborg med støjrock og ballader

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Annonce