Annonce
Sønderborg

FGU-direktør opsagt af bestyrelsen: Ny leder er fundet til at rydde op i problemer

Jesper Aaskov valgte hurtigt at bruge sin læreruddannelse til at arbejde med teenagere. Det valg har blandt andet ført til en stilling som leder af Ungecenteret i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld
Bestyrelsen hos FGU Sønderjylland har i denne uge opsagt Bjarne Bonvang. Lederen af Ungecenteret i Sønderborg skal overtage hans stol, indtil en ny direktør er fundet.

Sønderborg: Når elever og ansatte på FGU Sønderjylland møder ind efter nytår, vil det være en ny mand, der står i spidsen for den udfordrede uddannelsesinstitution.

Det bliver Jesper Aaskov.

Han skal rydde op i de mange problemer, som blandt andet medførte, at FGU fik en række påbud fra arbejdstilsynet.

Annonce

Jesper Smaling, der er bestyrelsesformand for FGU Sønderjylland og sidder i byrådet for Socialdemokratiet, tror på, at Jesper Aaskov har de rette kompetencer til videreføre arbejdet med de initiativer, som blev pålagt efter modtagelsen af påbuddene.

- Han har meget erfaring med målgruppen og kender dem. Han har det, vi har brug for, indtil en ny direktør er fundet. Det er derfor dejligt, at Sønderborg Kommune har gjort det muligt for os at låne ham, siger bestyrelsesformanden med henvisning til, at Jesper Aaskov er ansat som leder af Ungecenteret i Sønderborg.

Blandt kritikpunkterne var alt lige fra dårlig udsugning og for meget larm i køkkenet, til at underviserne bliver mødt af truende adfærd og sexistisk sprog fra eleverne.


Opsigelsen skete i denne uge og skyldes, som jeg tidligere har fortalt i forhold til hjemsendelsen, at der var uenigheder om strategien.

Jesper Smaling, bestyrelsesformand FGU Sønderjylland


Afdelingen i Tønder modtog et strakspåbud, fordi tilsynet vurderede, at ”arbejdet med elever på FGU i Tønder ikke er planlagt, tilrettelagt og udført, så det er sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt”.

Tidligere direktør opsagt

Udskiftningen på lederposten sker efter, at den forhenværende direktør Bjarne Bonvang i begyndelsen af december blev fritaget for tjeneste.

Han er nu blevet opsagt af bestyrelsen, oplyser Jesper Smaling, der ikke vil komme nærmere ind på, hvorfor bestyrelsen har truffet den afgørelse.

Jesper Smaling henviser til, at det er en personalesag.

- Opsigelsen skete i denne uge og skyldes, som jeg tidligere har fortalt i forhold til hjemsendelsen, at der var uenigheder om strategien. Derudover kan jeg sige, at vi selvfølgelig er opmærksomme på udfordringerne med arbejdsmiljøet. Det skal være godt for både ansatte og elever. Vi følger det tæt, og det er mit indtryk, at det går fremad, siger han.

Jesper Aaskov tiltræder som konstitueret leder den 5. januar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce