Annonce
Sønderborg

FGU-uddannelse har fået en leder

Bjarne Bonvang er valgt i et ansøgerfelt på ni. Pressebillede

Bestyrelsen for den nyetablerede FGU-Sønderjylland (Forberedende Grunduddannelse) har ansat Bjarne Bonvang som leder. Han kommer fra et job som forstander på Produktionsskolen Kolding.

Sønderborg: Bjarne Bonvang er valgt i et ansøgerfelt på ni, hvor ansættelsesudvalget især har hæftet sig ved, at Bonvang både har den pædagogiske og den ledelses- og erhvervsmæssige erfaring.

Bjarne Bonvang har frem til 2010 arbejdet primært internationalt med ledelse og opbygning af organisation, etablering af forhandler- og distributørnetværk etc. inden for elektronik og telekommunikation.

I 2010 skiftede han elektroniske løsninger ud med mennesker og blev EGU-vejleder hos Udviklingscenter Kolding, inden han året efter blev forstander på Produktionsskolen Kolding.

- I arbejdet med at blive klar til at tage imod eleverne pr. 1. august har den nye leder og bestyrelsen en vigtig opgave med at skabe et stærkt netværk omkring skolen. Det er både i forhold til de direkte samarbejdspartnere på produktionsskolerne og VUC Syd og medarbejderne dér og i forhold til erhvervslivet. Den nye leder kender eleverne i målgruppen, og han har fra sin tid i erhvervslivet erfaring med at opbygge nye netværk. Så vi er trygge ved, at vi har fundet den rette leder til skolen, siger bestyrelsesformand i FGU-Sønderjylland, byrådsmedlem Jesper Smaling, Sønderborg.

- Som forstander på Produktionsskolen og som frivillig i forskellige sammenhænge har jeg fået netop FGU-målgruppens unge ind under huden, og jeg synes, man har set rigtig ved at etablere FGU-uddannelsen. Jeg kender og forstår de unge i målgruppen, og med FGU får vi mulighed for at kombinere en række tilbud og dermed tilgodese de unges behov og ønsker bedst muligt på vej mod uddannelse eller beskæftigelse, siger Bjarne Bonvang og fortsætter:

- Jeg glæder mig meget til at bringe mine forskellige kompetencer i spil og ser frem til et tæt samarbejde med medarbejdere, kommuner og øvrige samarbejdspartnere. Det bliver en spændende opgave og en fantastisk mulighed for at få skabt noget helt nyt for de unge, som ikke vælger den direkte vej til ungdomsuddannelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce