Annonce
Trekantområdet

FHK står overfor tyske giganter: Vi kan ikke matche Flensborg - endnu

Jesper Houmark ser frem til træningskampen mod Flensburg-Handewitt. Arkivoto: Søren Gylling
Fredericia HK står over for overmagten i den sidste træningskamp før sæsonstarten. Mægtige Flensburg-Handewitt tager imod i Juelsminde lørdag.
Annonce

Fredericia: Tredobbelt tysk mester. Champions League-vinder i 2014, firedobbelt tysk pokalmester.

Flensburg-Handewitt er ikke hvilken som helst klub. Og lørdag møder Fredericia HK de tyske giganter i den sidste træningskamp, før ligaen begynder mod BSH onsdag den 2. september.

Kampen mod Flensburg spilles i Juelsminde klokken 16.

- Alle glæder sig til at spille mod dem. Det bliver en fed oplevelse. Det er en stor kamp at få lov at spille, siger FHK's cheftræner Jesper Houmark.

Og hvordan kommer sådan en kamp i stand?

Landsholdskæmpen Lars Christiansen er team manager for Flensburg-Handewitt og bor i Juelsminde. Derfor er den tyske storklub i disse dage på træningslejr i området. Egentlig skulle de have mødt Skjern, men de er indisponible på grund af Champions League, og derfor rettede FHK henvendelse og fik ja til en træningskamp.


Flensburg er ikke et hold, vi kan matche - endnu.

Jesper Houmark


FHK skulle have været på træningslejr i Sverige, men det blev aflyst på grund af corona-krisen. I stedet lagde klubben planer om at besøge Flensburg-Handewitt i Tyskland, men den tyske liga er udskudt, og derfor var der ikke gang i opstarten i Tyskland på daværende tidspunkt.

Men kontakten var skabt.

- Det var slet ikke interessant for dem. Men så snakkede vi sammen og blev enige om, om at vi kom til Juelsminde, siger Jesper Houmark.

Annonce

En god test

FHK er uden Kasper Young, som er ude med en mindre skade. Rasmus Jensen og Kristian Olsen er også ude, mens Mads Lenbroch atter er blevet klar til kamp.

- Hvad kræves der for at være parat til de fire svære kampe, der venter i ligaen? Det her er en god test til det, siger Jesper Houmark.

Flensburg-Handewitt kommer med sit stærkeste mandskab til opgøret.

- Selvfølgelig vil vi gerne vinde. Men vi kan ikke matche Flensborg - endnu,  siger Jesper Houmark med et smil.

FHK møder BSH, Århus, Skjern og Ringsted i de første fire kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce