Annonce
Haderslev

Fhv. redaktør Irgens er død

Den forhenværende redaktør Svend Irgens Hansen, Ejsbølvej 10, døde natten til fredag i en alder af 97 år.

Svend Irgens Hansen blev født den 5. januar 1911 i Næs ved Vordingborg.

I 1931 blev han ansat som journalist ved Næstved Tidende, to år senere kom han til Vejle Amts Folkeblad og i 1938 blev han redaktionssekretær ved Skive Folkeblad. I 1943 begyndte han ved Venstrepressens Bureau, og fra 1946-1947 var han London-korrespondent for samme.

Efter otte år som pressesekretær i Landbrugsraadet blev Svend Irgens Hansen i 1956 redaktionssekretær ved Dannevirke-Hejmdal, og seks år senere blev han ansvarshavende redaktør for samme blad. En post, som han bestred indtil 1972.

Svend Irgens Hansen fortsatte med at skrive ledere frem til 1988, og i årene efter udgav han flere bøger, blandt andre erindringsbogen »Journalist fra Hækkerup til Haderslev«, der udkom i 1999.

Svend Irgens Hansen blev gift med Jutta i 1946, og parret boede på Ejsbølvej siden 1956.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce