Annonce
Sport

Fifa holder øje med Bulgarien efter regeringens kritik

Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
Bulgariens regering opfordrede fodboldpræsidenten til at gå af. Nu er landet under Fifas lup.

Bulgarien risikerer at blive straffet af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), skriver det britiske medie Sky Sports.

Efter mandagens skandaløse kamp i EM-kvalifikationen mellem Bulgarien og England, der måtte afbrydes to gange på grund af racisme, opfordrede den bulgarske regering med premierminister Boyko Borissov i spidsen præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, til at gå af.

Nyhedsbureauet dpa skrev samtidig, at regeringen ville lukke ned for den økonomiske støtte til fodboldforbundet, indtil Borislav Mihailov var gået af.

Få timer senere indgav Mihailov sin opsigelse.

Ifølge Fifas regler må en national regering ikke blande sig direkte i fodboldforbunds anliggender. De nationale forbund skal fungere "uafhængigt og uden indflydelse fra tredjepart".

Ifølge en Fifa-talsmand er hændelsesforløbet på forbundets radar.

- Vi følger situationen tæt, siger talsmanden ifølge Sky Sports.

Der er endnu ikke indledt en officiel undersøgelse af Det Bulgarske Fodboldforbund, men Bulgarien kan blive straffet, hvis det kan bevises, at Mihailovs afgang var et resultat af regeringsindblanding.

Kampen i Sofia mellem Bulgarien og England i EM-kvalifikationen endte med en engelsk sejr på 6-0.

Efter kampen har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbnet en sag mod Bulgarien - blandt andet på grund af racistisk opførsel blandt hjemmeholdets fans.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen behandles af Uefas disciplinærkomité.

/ritzau/

Annonce
Sky Sports artikel om Fifa og Bulgarien
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce