x
Annonce
Sport

Fifa holder øje med Bulgarien efter regeringens kritik

Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
Bulgariens regering opfordrede fodboldpræsidenten til at gå af. Nu er landet under Fifas lup.

Bulgarien risikerer at blive straffet af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), skriver det britiske medie Sky Sports.

Efter mandagens skandaløse kamp i EM-kvalifikationen mellem Bulgarien og England, der måtte afbrydes to gange på grund af racisme, opfordrede den bulgarske regering med premierminister Boyko Borissov i spidsen præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, til at gå af.

Nyhedsbureauet dpa skrev samtidig, at regeringen ville lukke ned for den økonomiske støtte til fodboldforbundet, indtil Borislav Mihailov var gået af.

Få timer senere indgav Mihailov sin opsigelse.

Ifølge Fifas regler må en national regering ikke blande sig direkte i fodboldforbunds anliggender. De nationale forbund skal fungere "uafhængigt og uden indflydelse fra tredjepart".

Ifølge en Fifa-talsmand er hændelsesforløbet på forbundets radar.

- Vi følger situationen tæt, siger talsmanden ifølge Sky Sports.

Der er endnu ikke indledt en officiel undersøgelse af Det Bulgarske Fodboldforbund, men Bulgarien kan blive straffet, hvis det kan bevises, at Mihailovs afgang var et resultat af regeringsindblanding.

Kampen i Sofia mellem Bulgarien og England i EM-kvalifikationen endte med en engelsk sejr på 6-0.

Efter kampen har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbnet en sag mod Bulgarien - blandt andet på grund af racistisk opførsel blandt hjemmeholdets fans.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen behandles af Uefas disciplinærkomité.

/ritzau/

Sky Sports artikel om Fifa og Bulgarien
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce