Annonce
Sport

Fifa-præsident afviser støtte til europæisk superliga

John Thys/Ritzau Scanpix
Gianni Infantino nægter, at Fifa skulle have givet opbakning til en europæisk udbryderliga for storklubber.

Ifølge New York Times havde Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) præsident, Gianni Infantino, på et møde med Real Madrid-præsident Florentino Pérez for nylig givet sin opbakning til en europæisk udbryderliga.

Men det afviser Infantino under et besøg i Bruxelles onsdag.

- Fifa bakker ikke op om noget projekt, siger Fifas overhoved ifølge AFP - dog uden at benægte mødet med Florentino Pérez.

- Fifa diskuterer alt med alle mulige, tilføjer han uden at kommentere sagen yderligere.

Rygterne går på, at flere af Europas største klubber arbejder på at skabe en kontinental superliga for Europas bedste hold.

Ifølge forlydender arbejdes der med en plan om en liga bestående af to divisioner med samlet set 20 hold, som i så fald ville blive trukket ud af deres respektive nationale ligaer.

Der er angiveligt tale om klubber fra de fem største ligaer - England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig.

Målet er at skabe en liga udelukkende bestående af de største hold, som kunne tiltrække enorm interesse fra hele Europa. Det gælder både for fans, medier og sponsorer.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har slået fast, at man tager afstand fra enhver plan om en sådan liga, som vil underminere især Champions League, Uefas lukrative kronjuvel blandt de europæiske klubturneringer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Christian Bøving vinder Tvprisen

Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];