Annonce
Sport

Fifa-præsident Infantino står til at blive medlem af IOC

Marvin Recinos/Ritzau Scanpix
På et møde i januar kan Fifa-præsident Gianni Infantino blive indlemmet som medlem af olympisk komité.

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, er i position til at blive medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Det siger IOC's præsident, Thomas Bach, på et pressemøde i den schweiziske by Lausanne torsdag ifølge nyhedsbureauerne dpa og AFP.

Foruden Infantino ser formanden for Den Japanske Olympiske Komité, Yasuhiro Yamashita, samt præsidenten for Det Internationale Tennisforbund, David Haggerty, ud til at blive optaget som medlemmer.

Det skal endegyldigt vedtages på et møde i Lausanne i januar.

49-årige Infantino har været præsident for Fifa siden 2016.

Dengang afløste han Sepp Blatter, der havde været involveret i en korruptionsskandale.

Blatter måtte forlade præsidentjobbet blandt andet som følge af anklager om ulovlige pengetransaktioner til den daværende præsident i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

I juni blev Infantino genvalgt som Fifa-præsident for de kommende fire år.

Mens Infantino ser ud til at blive en del af IOC-fællesskabet, må præsidenten for Det Internationale Atletikforbund, Sebastian Coe, kigge langt efter et medlemskab.

Det sker på grund af interessekonflikter, siger Thomas Bach. Ved siden af arbejdet i atletikforbundet er Coe formand for konsulentvirksomheden CSM, der samarbejder med IOC.

- Vi ville gerne indlemme ham som medlem af IOC, da han er præsident for en af vores vigtigste olympiske sportsgrene.

- CSM udfører konsulentarbejde for diverse organisationer og interessenter og er kontraktligt forbundet med IOC, siger Bach ifølge AFP.

Hvis interessekonflikten løses, kan Coe blive optaget som medlem under næste års OL.

Hverken Fifa eller atletikforbundet har været repræsenteret i IOC siden 2015 på grund af diverse skandaler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce