Annonce
Sport

Fifa vil slæbe Platini i retten for gave på 13 millioner

Valery Hache/Ritzau Scanpix
Fifa udelukkede i 2015 Sepp Blatter og Michel Platini fra al fodbold for brud på paragraf om gaver.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) vil gå rettens vej i slutningen af året for at få Michel Platini til at returnere to millioner schweizerfranc.

Det viser et dokument fra Fifa, som nyhedsbureauet AFP har set.

Beløbet, der svarer til 13,7 millioner danske kroner, modtog den tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og vicepræsident i Fifa under Sepp Blatters regeringsperiode i Fifa.

Fifa siger i dokumentet, at forbundet ifølge schweizisk lov har indtil 31. december til at bringe sagen for retten "for at få pengene tilbage, der ulovligt blev udbetalt af den tidligere præsident for Fifa til den tidligere vicepræsident for Fifa".

Ifølge dokumentet har Fifa også planer om at lægge sag an mod Blatter.

Både Blatter og Platini erklærer sig uforstående over for Fifas tiltag.

- Sagen er allerede blevet afsluttet, siger Blatter ifølge AFP, mens Platinis advokat kalder forsøget på at få penge fra franskmanden for "chikane".

- Det er tydeligvis en meddelelse (fra Fifa, red.), hvis eneste formål er fortsat at forsøge at bringe min klient i miskredit, siger advokaten Vincent Solari ifølge AFP.

Fifa udelukkede i 2015 Blatter og Platini fra al fodbold for brud på paragraf om gaver.

Den etiske komité i Fifa lagde i domsafsigelsen særligt vægt på en pengeoverførsel på de to millioner schweizerfranc, som Platini i 2011 modtog fra Fifa.

For få måneder siden udløb Platinis karantæne. Den tidligere Uefa-præsident har nægtet sig skyldig i alle anklager og har tidligere sagt, at han var offer for et komplot.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce