Annonce
Haderslev

Frem med popcornene: Luftakrobater i luften over Skrydstrup

Fighter Wing Skrydstrup er i næste uge udgangspunkt for en række øvelsesflyvninger med F-16 kampfly. Flyvningerne vil ske indenfor normal arbejdstid og af kortere varighed, og sker som optakt til sommerens forskellige Air Shows - bl.a. i Roskilde. Foto: Fighter Wing Skrydstrup
Jagerne øver til sommerens airshows i den kommende tid.

Skrydstrup: Fighter Wing Skrydstrup oplyser, at flyvestationens jagere - hvis vejret tillader det - vil øve manøvreegenskaber i luftrummet over Skrydstrup med F-16 i den kommende uge.

Træningen foregår inden for normal arbejdstid og har en længde af cirka ti munutter. Er man så heldig at befinde sig i nærheden af Skrydstrup, bliver der mulighed for at se de piloternes evner i demonstrationsopvisning med kampfly. Formålet med flyvningerne er at optræne et godkendt demonstrationsprogram til opvisning, hvor publikum får vist samtlige facetter og manøvremuligheder, som flyet har. Programmet stiller store fysiske og sikkerhedsmæssige krav både til pilot og fly, da begge dele presses til grænserne for deres ydeevne.

- Air shows foregår typisk i sommerhalvåret, hvor vi deltager i flere danske og udenlandske air shows. I år skal vi blandt andet deltage i ”Orange” i Frankrig, ”Royal Netherlands Airforce Air Show” i Holland, være med til at fejre 100 års jubilæet for Litauens og Estlands selvstændighed, og deltage i Roskilde Air show, fortæller presseofficer Louise Schierup i pressemeddelelsen fra Fighter Wing Skrydstrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce