Annonce
Haderslev

Fighter Wing Skrydstrup får endnu et travlt år

Tre var nomineret til Årets Flyver; korporal Susan Donner, kaptajn Bjarke F. Nielsen og seniorsergent Bo Lindahl. Sidstnævnte løb med æren. Foto: Larz Grabau

Flere ansatte blev hyldet under nytårsparaden på flyvestationen.

SKRYDSTRUP: Der blev drysset med små nyheder gennem nytårsparolen på Flyvestation Skrydstrup mandag eftermiddag. Chefen oberst Uffe Holstener-Jørgensen kom ind til nye toner. Slesvigske Musikkorps blæste et nyt signal; specielt komponeret til chefen for Fighter Wing Skrydstrup. Det fik de en tak for.

Også selve talerstolen var ny.

- Det er i den grad et signal om operativ enhed, konstaterede Uffe Holstener-Jørgensen.

Den bestod af canopyen fra et F-16 fly; altså glasset over cockpittet. Det var blevet overmalet med et kopi af det maleri, man kan se ude på gavlen af garageanlægget ved hovedvagten. Og det er igen malet af kunstneren Simone Aaberg Kærn.

Idémanden bag den nye talerstol er flyverspecialist Peter Schultz.

- Tak Peter. Det er et symbol på vores evne til at se muligheder og nytænkning og omsætte det til noget brugbart, konstaterede Uffe Holstener-Jørgensen.

Han var ikke den eneste der blev hyldet. Årets flyver blev seniorsergent Bo Lindahl. Han fik blandt andet skudsmålet; "en god leder og sparringspartner".

De to andre nominerede var kaptajn Bjarke F. Nielsen og korporal Susan Donner. Alle vandt desuden en tur på bagsædet i en F-16.

Annonce

Tak Peter. Det er et symbol på vores evne til at se muligheder og nytænkning og omsætte det til noget brugbart.

Uffe Holstener-Jørgensen
Nytårsparolen blev holdt mandag. Foto: Larz Grabau

Udsendelser

Flyene skal i år udsendes til flere lande. I næste uge går turen igen til Portugal på vinterøvelse, hvor ny software skal testes. Sidst på foråret sendes nogle af flyene til Finland på en større øvelse.

Og sidst på året skal der igen flyves air policing i Baltikum af "Natos foretrukne wing".

På den hjemlige front fortsætter forberedelsen på at modtage F-35. Det betyder blandt andet flytning af F-16 flyene om et par uger og omfattende byggerier i år.

Forsvarsministeren kommer også snart på besøg.

Det forgangne år var der udsendelser til blandt andet Portugal, Baltikum og Island. Året bød også på et par dårlige nyheder. I løbet af det første halve år kom man ti procent bagud med træning om omskoling til F-35. Men det blev hentet ind igen løbet af det sidste halve år.

Og så steg sygefraværet. Det skal der nu gøres noget ved.

- Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde på Fighter Wing Skrydstrup.

Oberst Uffe Holstener-Jørgensen indviede den nye talerstol. Foto: Larz Grabau
"Dedikeret, sikkert, effektivt". Fighter Wing Skrydstrup holdt nytårsparole. Foto: Larz Grabau
Fanen rulles sammen. Foto: Larz Grabau
Gavlmaleriet af Simone Aaberg Kærn pryder nu også talerstolen. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce