Annonce
Haderslev

Fighter Wing Skrydstrup får endnu et travlt år

Tre var nomineret til Årets Flyver; korporal Susan Donner, kaptajn Bjarke F. Nielsen og seniorsergent Bo Lindahl. Sidstnævnte løb med æren. Foto: Larz Grabau

Flere ansatte blev hyldet under nytårsparaden på flyvestationen.

SKRYDSTRUP: Der blev drysset med små nyheder gennem nytårsparolen på Flyvestation Skrydstrup mandag eftermiddag. Chefen oberst Uffe Holstener-Jørgensen kom ind til nye toner. Slesvigske Musikkorps blæste et nyt signal; specielt komponeret til chefen for Fighter Wing Skrydstrup. Det fik de en tak for.

Også selve talerstolen var ny.

- Det er i den grad et signal om operativ enhed, konstaterede Uffe Holstener-Jørgensen.

Den bestod af canopyen fra et F-16 fly; altså glasset over cockpittet. Det var blevet overmalet med et kopi af det maleri, man kan se ude på gavlen af garageanlægget ved hovedvagten. Og det er igen malet af kunstneren Simone Aaberg Kærn.

Idémanden bag den nye talerstol er flyverspecialist Peter Schultz.

- Tak Peter. Det er et symbol på vores evne til at se muligheder og nytænkning og omsætte det til noget brugbart, konstaterede Uffe Holstener-Jørgensen.

Han var ikke den eneste der blev hyldet. Årets flyver blev seniorsergent Bo Lindahl. Han fik blandt andet skudsmålet; "en god leder og sparringspartner".

De to andre nominerede var kaptajn Bjarke F. Nielsen og korporal Susan Donner. Alle vandt desuden en tur på bagsædet i en F-16.

Annonce

Tak Peter. Det er et symbol på vores evne til at se muligheder og nytænkning og omsætte det til noget brugbart.

Uffe Holstener-Jørgensen
Nytårsparolen blev holdt mandag. Foto: Larz Grabau

Udsendelser

Flyene skal i år udsendes til flere lande. I næste uge går turen igen til Portugal på vinterøvelse, hvor ny software skal testes. Sidst på foråret sendes nogle af flyene til Finland på en større øvelse.

Og sidst på året skal der igen flyves air policing i Baltikum af "Natos foretrukne wing".

På den hjemlige front fortsætter forberedelsen på at modtage F-35. Det betyder blandt andet flytning af F-16 flyene om et par uger og omfattende byggerier i år.

Forsvarsministeren kommer også snart på besøg.

Det forgangne år var der udsendelser til blandt andet Portugal, Baltikum og Island. Året bød også på et par dårlige nyheder. I løbet af det første halve år kom man ti procent bagud med træning om omskoling til F-35. Men det blev hentet ind igen løbet af det sidste halve år.

Og så steg sygefraværet. Det skal der nu gøres noget ved.

- Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde på Fighter Wing Skrydstrup.

Oberst Uffe Holstener-Jørgensen indviede den nye talerstol. Foto: Larz Grabau
"Dedikeret, sikkert, effektivt". Fighter Wing Skrydstrup holdt nytårsparole. Foto: Larz Grabau
Fanen rulles sammen. Foto: Larz Grabau
Gavlmaleriet af Simone Aaberg Kærn pryder nu også talerstolen. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce