Annonce
112

Dømte fartsynderes advokat er rystet over Statsadvokaten: 'Troværdigheden hænger fuldstændig i laser'

Advokat Jacob Forman var forsvarer for de 14 bilister, som ikke ville finde sig i fartbøderne fra lastbilkontrollen. Men de endte med at blive dømt i både by- og landsretten. Byrettens dom var dog fejlbehæftet. To betjente blev senere frifundet i enslydende sager. Foto: Seth Nicolas
Annonce

Forsvareren for 14 bilister, som blev dømt i landsretten, er både chokeret, rasende og ved at dø af grin. De blandende følelser får frit løb, da Jacob Forman hører nyheden om, at Statsadvokaten i Viborg havde glemt at forkynde en ankesag for to betjente, som fik fartbøder for nøjagtig det samme.

– Det er simpelthen løgn, gentager han to gange efterfulgt af:

– Det er for banalt!

Advokat Jacob Forman har specialiseret sig i at føre sager for vognmandsbranchen og påtog sig altså også den nævnte sag.

– Jeg anså vores sag som fantastisk god, fordi jeg syntes, der var så mange fejl ved den situation. Jeg følte mig så sikker på den. Men jeg fik et larmende chok, da jeg opdagede, at Vestre Landsret dømte dem.

Landsrettens dom var dog ikke den samme som i byretten, hvor de 14 bilister faktisk blev dømt efter en forkert paragraf om overskridelsen af hastigheden i forbindelse med vejarbejde. Men der var ikke vejarbejde den pågældende dag; kun en lastbilkontol. Så bøderne blev mindre.

– Så kommer den her situation, hvor en fornuftig dommer fra Retten i Sønderborg, siger; ”Nej, de skal da frifindes”. Jeg kan ikke være mere enig med ham.

Det er simpelthen løgn! Det er for banalt. Det er en ommer.

Advokat Jacob Forman

Annonce

Betjente blev frifundet

Det var to lokale betjente, som blev frifundet for nøjagtig det samme.

– Så bliver presset for stort. Det får så Statsadvokaten til at gå ud og anke sagen. Og så laver man sådan et nummer her. Jeg kan ikke fantasere mig frem til en forklaring fra myndighederne, der får almindelige mennesker til at sige; ”det var sørme da uheldigt det der”.

Han mener, at Statsadvokatens troværdighed har lidt et alvorligt knæk.

– Min opfattelse af det er, at myndigheden må jo anse almindelige ordentlige mennesker for komplette idioter, hvis de tror, at det her ikke får folk til at tænke; ”hold da op, de beskytter lige deres egne”. Jeg kan næsten ikke fantasere mig frem til en forklaring på det her, som ikke efterlader en myndighed med en troværdighed, der bare hænger fuldstændig i laser. Det her er for galt. Det kalder på min mest indædte humor det her. Jeg kan ikke andet en slå en stor latter op.

Annonce

Ikke sket før

– Hvad vil I så gøre nu; kan I gøre noget?

– Jeg skal da hjem på kontoret og finde ud af; hvad gør man her?

– Kan I søge om genoptagelse af de her sager?

– Jeg ved det ikke. Heldigvis er det jo ikke noget, der er sket før. Så jeg er nødt til at finde ud af, hvad vi gør. Jeg ved ikke engang, om vi kan gøre noget. Det vil jeg undersøge meget grundigt.

Og så vil han kontakte sine klienter og informere dem om den seneste udvikling.

– Jeg ved, at hvis vi ikke kan gøre noget, så vil myndigheden have lidt en skade, som det tager meget lang tid at komme over. Jeg er simpelthen rasende over det. Man skal da kunne stole på myndighederne. Det synes jeg ikke, der er tegn på her.

De fleste af de resterende 1244 bilister fik bøder og betingede eller ubetingede frakendelser af kørekortet uden at møde op i retten. Over 200 af dem forsøgte sig dog i byretten uden held.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce