Annonce
Billund

Fik 20.000 kroner af fond: Spejderne i Sdr. Omme har fået nye kanoer

Spejderlederne Lenni, Egon, Rasmus, Lene og Alexander og resten af spejderne i Sønder Omme var meget glade for, at filialchef Bruno Jochumsen (i den blå jakke) kom forbi med en check. Foto: PR-foto

Sdr. Omme: I 2018 indsendte spejderne i Sdr. Omme en ansøgning til Sydbanks Fond om økonomisk støtte til køb af kanoer. Fonden bevilligede 20.000 kroner, og derfor har spejderne nu købt otte nye kanoer med dertilhørende kanotrailer.

Det skriver Sydbank i en pressemeddelelse.

Checken blev tirsdag aften overrakt af filialchef i Sydbank i Grindsted, Bruno Jochumsen. Det var blandt andet på hans anbefaling, at støtten tilfaldt spejderne.

- På den måde kan vi sige tak for den flotte og stigende kundeopbakning i området, lyder det i pressemeddelelsen.

Ud over Sydbanks Fond har DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) støttet spejderne med 63.800 kroner. Bevillingerne sker i kølvandet på, at spejderne sidste lørdag indviede en ny spejderhytte, "Sdr. Omme Naturrum". Hytten er resultatet af et stort frivilligt engagement og kontante tilskud.

Ifølge Sydbank glæder spejderne i byen sig til at tage de nye kanoer i brug på Sdr. Omme Å. I alt vil cirka 100 spejdere få glæde af kanoerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce