x
Annonce
112

Kæmpepromille: Kvinde blæste alkometeret til vejrs - politiet snuppede bilen

Arkivfoto: Michael Bager

TØNDER: Retten skal onsdag afgøre om det var i orden, at en 40-årig kvinde fra Tønder fik sin bil beslaglagt tirsdag eftermiddag, da hun blæste promillen langt, langt over det tilladte.

Klokken 12.37 blev den 40-årige kvinde stoppet på Ulriksallé, hvor hun kørte i personbil. Det viste sig, at hun havde fået mere end rigeligt at drikke, for da hun blæste i politiets alkometer, endte promillen over de 2,0, oplyser politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der er blevet taget en blodprøve, som skal slå fast, hvor stor kvindens promille præcist var. Men da den første måling endte over de 2,0, så valgte man at beslaglægge kvindens bil på stedet. Den beslaglæggelse har kvinden imidlertid protesteret imod. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er det første gang, personen bliver taget for spirituskørsel.

Siden juli 2014 har færdselslovens paragraf 133 imidlertid været således, at politiet har kunnet beslaglægge bilen allerede første gang en bilist kører sprituskørsel, såfremt promillen er over 2,0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce