x
Annonce
Esbjerg

Fik flot frivillighedspris tre dage før sin død

Grethe Støjer fik frivillighedsprisen 14 dage før den egentlig prisoverrækkelse. Hun modtog den på hospice. Privatfoto

Esbjerg: Mandag 17. februar uddelte Scleroseforeningens lokalafdeling for Esbjerg og Fanø en ny frivillighedspris i forbindelse med sit årsmøde.

Den gik til Grethe Støjer, som modtog beskeden, mens hun lå på Hospice Sydvestjylland, 14 dage før den egentlige prisoverrækkelse skulle finde sted. Grethe Støjer døde desværre af kræft 14. februar.

- Grethe modtog beskeden om prisen med et stort dejligt smil, som gjorde stort indtryk på de af os, som var mødt op. Hun takkede rørt og gav udtryk for stor taknemmelighed over at være valgt til årets frivillighedspris. Hun var om nogen et hjertevarmt menneske med stort overskud til det frivillige arbejde, sygdom til trods og det smittede. Æret være hendes minde, sagde lokalafdelingens formand Steen Hansen.

Bestyrelsen består efter årsmødet af formand Steen Hansen, næstformand Tina Sällberg, kasserer Jan Larsen, medlemmerne Dorte Reiss, Erik Sørensen, Carsten Frydendall og Lisa Louise Christensen. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce