Annonce
Aabenraa

Fik ikke engang to år: Kommunen lukker butik i gågaden

Sådan gik det for sig, da Karsten Meyer Olesen (S) var med til indvie butikken 2. marts 2020. Arkivfoto: Claus Thorsted
Intentionerne var gode, men søgningen særdeles begrænset. Når 2021 rinder ud, gør social- og sundhedsforvaltningens butik i gågaden det samme. 70 procent af de få henvendelser ramte ved siden af skiven.

Aabenraa: Karsten Meyer Olesen (S), formand for social- og sundhedsudvalget, kom til at love lidt for meget, da han var med til at indvie butikken "Rådgivning Social & Sundhed" i gågaden 2. marts sidste år.

"Uanset hvem, der beder om råd og vejledning, finder de den rette vej og den rette løsning", sagde han. Det har vist sig, at langt hovedparten af de få, der har besøgt butikken, åbenbart har taget den udtalelse ganske bogstaveligt og spurgt om alt muligt andet end det, butikken havde i sortimentet. Nu lukker butikken med årets udgang, når lejemålet ophører.

En opgørelse, social- og sundhedsudvalget er blevet forelagt, viser, at der har været en meget beskeden søgning til butikken med varer på hylderne som råd og vejledning inden for kategorier som genoptræning, ensomhed, personlig pleje, socialpædagogisk støtte og truende hjemløshed.

Annonce

Der har i de 45 åbningsuger været 371 borgere, hvilket svarer til otte besøgende om ugen. Og så har størstedelen af henvendelserne endda ikke hørt ind under social og sundheds forvaltningsområde. Det gælder for 70 procent af henvendelserne - altså cirka fem af de otte ugentlige henvendelser. Flere borgere har bare lagt vejen forbi for at spørge om vej.

Coronaen frikendt

Ifølge evalueringen til politikerne havde forvaltningen en forventning om, at "Rådgivning Social & Sundhed" ville aflaste visitationen i form af færre telefoniske henvendelser og færre ansøgninger, men dette har ikke været tilfældet, konstateres det.

- I starten troede vi, det var coronaen, der var skyld i, at der ikke kom nogen i butikken. Nu er butikken oppe at køre, og der kommer otte borgere om ugen. Heraf én eller to, som spørger til noget om social og sundhed, siger Karsten Meyer Olesen, som derfor må konstatere, at pilotprojektet med gågadebutikken ikke blev en succes.

- Udgangspunktet var, da vi lejede lokalerne, at der skulle komme et sundhedshus overfor (Nørreport-grunden, red.). Få dage efter lejeaftalen blev indgået, blev det klart, at der ikke skulle opføres et sundhedshus, og det ændrede forudsætningerne, forklarer udvalgsformanden.


I starten troede vi, det var coronaen, der var skyld i, at der ikke kom nogen i butikken.

Karsten Meyer Olesen (S), formand for social- og sundhedsudvalget


Om butikken

  • "Rådgivning Social & Sundhed" blev indviet 2. marts 2020 og har været nedlukket på grund af covid-19 i perioderne 12. marts 2020 til 27. april 2020 og 16. december 2020 til 6. april 2021.
  • Åbningstiden er 20 timer ugentligt med to medarbejdere fra visitationen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce