Annonce
Esbjerg

Filmene ruller stadig i Den lille Biograf

Biografmanager Ida Maagaard har fokus på sikkerheden i den lille Biograf på Huset Esbjerg i coronatiden, og det kan sagtens lade sig gøre at få gode oplevelser i mørket, har erfaringerne vist henover sommeren. Arkivfoto: André Thorup
Med plads til blot 16 gæster i salen holder Den lille Biograf i Huset Esbjerg hjulene i gang i coronatiden. Fremtiden er noget usikker, men Esbjerg har brug for en kunstbiograf, mener manager Ida Maagaard.
Annonce

Esbjerg: På trods af bombetrussel og coronakrise lever Den lille Biograf i Huset Esbjerg i bedste velgående. Og i modsætning til resten af Huset Esbjerg har der været åbent siden juni måned, selv om der ikke er blevet slået så meget på tromme for det.

- Vi har insisteret på at holde åbent af flere årsager. Vi vil bevise, at det sagtens kan lade sig gøre at have en god og sikker oplevelse under de forhold og regler, der nu gælder, og folk har virkelig hungret efter kulturoplevelser. Det har samtidig været en god anledning for os selv til at prøve at afvikle ting under restriktioner og finde ud af, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, siger Ida Maagaard.

Annonce

Fokus på sikkerhed

Hun understreger, at der har været og stadig er fuld fokus på sikkerheden.


Vi har fået rigtig god respons fra gæsterne, og det handler meget om at komme ud over sin skepsis og selv opleve, at det godt kan lade sig gøre at få kulturoplevelser i denne tid.

Ida Maigaard


- Selvfølgelig skal publikum have en sikker oplevelse, og med maksimum 16 gæster i salen er der fin plads til at lave mellemrum mellem grupperne. Der er masker, sprit og rodalon til rengøring, så vi følger alle retningslinjer. Samtidig passer vi også meget på vores personale. Det er for en stor dels vedkommende flexjobbere, der tager imod, tjekker billetter og sælger slik, og flere af dem er ekstra udsatte. Passer vi på dem, så passer vi på hinanden. Vi har fået rigtig god respons fra gæsterne, og det handler meget om at komme ud over sin skepsis og selv opleve, at det godt kan lade sig gøre at få kulturoplevelser i denne tid, siger Ida Maagaard.

Annonce

Usikker fremtid

Huset Esbjerg og dermed Den lille Biograf hører under Tobakken, men spillestedet har meddelt, at man fra årsskiftet ikke længere ønsker at stå for driften af stedet, ganske enkelt fordi Huset isoleret set har givet underskud i en årrække.

Og hvad der helt konkret kommer til at ske med Den lille Biograf, er fortsat usikkert.

Det er vigtigt for en stor by som Esbjerg at have en lille kunstbiograf til de skæve og modige film, mener biografmanager Ida Maagaard. Arkivfoto: André Thorup

- Planen er, at pakke biografen ned her og tage det hele med på Tobakken, hvor vi skal have fundet et egnet lokale til biograf. Vi ved ikke, om det allerede bliver til årsskiftet, man kunne også forestille sig at vente til næste sommer og så i mellemtiden lade biografen fortsætte på Huset. Det kommer selvfølgelig an på, hvad der skal ske med stedet, og hvem der skal overtage driften. Vi vil i hvert fald bevare biografen. En stor by som Esbjerg har brug for en kunstbiograf, hvor man kan opleve de skæve og modige film, der ikke kommer fra et af de store produktionsselskaber, og 95 procent af vores film er af den type, siger Ida Maagaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce