Annonce
Tønder

Filmfestival i Tønder: Unge producerer film

Hvis corona-situationen tillader det, skal der afholdes en filmfestival på Schweizerhalle - Tønder Kulturhus.  Arkivfoto: Mads Grinderslev
Annonce

Tønder: Kulturaftale Sønderjylland-Schleswigs projekt Ung 2020 afholder i disse uger filmworkshops med deltagelse af skoler fra begge sider af grænsen. Det overordnede emne er "Grænser og demokrati" i anledning af 100-året for grænsedragningen, oplyses det i en pressemeddelelse. Målgruppen er elever fra 9. og 10. klasse.

Filmworkshopsene var oprindeligt planlagt som festivalcamps i september, hvor de deltagende skoler skulle mødes fysisk med hinanden, men projektet er blevet tilpasset corona-situationen og udvidet med en læringsplatform, hvor eleverne mødes virtuelt.

Eleverne skal producere en kortfilm, hvor de svarer på spørgsmålet ”Hvor går grænsen?”.

Filmene præsenteres på en filmfestival den 27. november i Schweizerhalle - Tønder Kulturhus, hvis coronasituationen tillader det – ellers findes der også en digital løsning på dette. Forud for festivalen bliver elevernes film vurderet af en jury.

UC Syd, Center for Undervisningsmidler, står for ledelsen af projektet. Fra Tønder Kommune deltager Tønder Distriktsskole Overbygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce