Annonce
Sønderborg

Filmkulisse bliver til interaktiv udstilling i Universe

Kulissen består af en stue, soveværelser, køkken, gang og et loft. Her er filmselskabet i gang med optagelserne fra køkkenet. Arkivfoto: Timo Battefeld

Fra april bliver det muligt at gå på opdagelse i filmens verden, når en kulisse fra 'I Krig & Kærlighed' bliver til en interaktiv udstilling i oplevelsesparken Universe.

Havnbjerg: I fem dage i marts filmede Fridthjof Film på den tidligere kaserne i Sønderborg. Her havde filmselskabet bygget et hus, som skulle forestille møllerhuset ved Havnbjerg Mølle, som var hovedlocation på filmen 'I Krig & Kærlighed'. Kulissen kostede en million kroner at bygge, og kulissen flyttede inden sommerferien fra Sønderborg til oplevelsesparken Universe. Planen var at lave en interaktiv udstilling om film, og parken har nu fundet midlerne til udstillingen Film Studio.

- At vi kan tilbyde en så autentisk udstilling med elementer fra en rigtig film, gør udstillingen rå og ærlig. Vi glæder os til at rulle den røde løber ud og byde alle velkommen ind i filmens verden, siger projektleder i Universe, Troels Andersen.

De besøgende i parken får muligheden at blive hovedperson og spille over for filmstjernerne i scene fra filmen. I den anledning kommer nogle af de danske skuespillere til Universe i januar 2019 for at optage de scener, som gæsterne skal klippes ind i. Der bliver også mulighed for at lave en optagelse som pilot i flyet fra filmen. En kopi af flyet bliver i den anledning bygget og stillet op i parken. Man kan også prøve at lave special effects og en stop motion-film.

- Kulissen kommer til at stå i det centrale område i parken, hvor der tidligere var en energipavillon. Den har gjort det godt, men var nedslidt. I stedet får vi kulissen, som er en kopi af møllehuset, hvor man kan opleve, hvordan der er at lave film med forskellige filmeffekter som slow motion og stop motion og sætte det sammen til film, siger Brian Jørgensen, der er udviklingschef i Universe.

Annonce

'I Krig & Kærlighed'

Filmen blev optaget i februar og marts ved blandt andet Havnbjerg Mølle. Optagelserne på kasernen foregik i kulissen, som var bygget til formålet. Der er også optaget scener i det rigtige møllehus ved Havnbjerg Mølle.

Samarbejde med filminstitut

Udstillingen er udviklet i samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Fridthjof Film og Universe. Fridthjof Film har givet kulisser, rekvisitter og kostumer fra kasernen til Universe. Filminstituttet har hjulet med softwaren til udstillingen.

- Det er helt unikt og fantastisk, at filmen kan få et liv udover det store lærred. At vi på den måde kan være med til at begejstre børn og unge for filmskabelsen er helt fantastisk, siger Ronnie Fridthjof fra Fridthjof Film.

Det er Bitten & Mads Clausens Fond, der har betalt for den nye udstilling.

Udstillingen Film Studio åbner lørdag den 13. april 2019, når Universe åbner dørene til den nye sæson.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce