Annonce
Billund

Friskole bygger et nyt samlingssted: Lego-grundlæggerens fond giver fem millioner kroner

Ny bygning ved Filskov Friskole. Illustration: PR
Bevilling fra Ole Kirks Fond gør det muligt for Filskov Friskole og Børnehave at bygge et nyt samlingssted.

Filskov: Med en bevilling på fem millioner kroner fra Ole Kirks Fond kan byggeriet af et nyt hus til Filskov Friskole og Børnehave begynde. Ambitionen er, at huset skal være et ’kreativt’ samlingssted for skolens elever – men håbet er, at også andre uden for skolen vil bruge de nye faciliteter.

Det skriver Filskov Friskole i en pressemeddelelse.

Når den nye bygning til Filskov Friskole og Børnehave forventes at åbne dørene i løbet af sommeren 2023, bliver det med ambitionen om at skabe et nyt samlingssted til særligt praktiske, kreative-, og håndværksrelaterede fag samt til fysik/biologi og e-sport. Således ønsker skolen at skabe et større supplement til skolens andre fag såsom matematik og dansk.

Annonce

Frank Arentoft, skoleinspektør for Filskov Friskole og Børnehave, siger:

- Nu kan vi for alvor komme i gang med det nye hus til Filskov Friskole og Børnehave takket være en generøs bevilling fra Ole Kirks Fond. Med den kan vi fremtidssikre vores skole og skabe nye rammer, der kan være med til at sikre trivsel og glæde for vores elever og lærer – og forhåbentlig også for andre Filskov-borgere. For det er vores store håb, at unge såvel som voksne i alle aldre har lyst til at forvandle huset til en ungdomsklub, aftenskole eller et senior-hus.

Alle borgere

For håbet er netop også, at den nye bygning ikke kun skal benyttes af skolens børn, men også af andre Filskov-borgere når skoledagen er forbi.

Filskov Skole og Børnehave har allerede modtaget stor opbakning til projektet, og det glæder bestyrelsesformand Brian Nissen:

- Jeg er imponeret over alle de positive tilkendegivelser, vi har fået fra folk i byen, til alle projektets faser. Det undrer mig dog slet ikke. For vi bor i byen med det gode sammenhold og den gode opbakning til nye initiativer – også til dette initiativ, der er særligt rettet mod skolens elever, siger han.

Annonce

Bæredygtighed

Der vil være et særligt fokus på bæredygtighed i byggeriet af den kommende fritstående bygning, der placeres centralt i skolegården. Bygningen opføres i to plan og med en træfacade.

I Ole Kirks Fond er direktør Karin Skjødt Hindkjær glad for fondens bidrag til, at Filskov Friskole og Børnehave nu får et nyt samlingssted til glæde for mange.

- Det nye hus til Filskov Friskole og Børnehave vil få faciliteter, der kan rumme en bred vifte af skoleelevernes interesser – og måske inspirere dem til at prøve fag, de ikke kendte så meget til i forvejen. Samtidig kan huset forvandles, når skoledagen er forbi, så flere i byen får gavn af de nye faciliteter. Ole Kirks Fond blev blandt andet stiftet med det formål at gøre Billund-området attraktivt for børn og deres familier ved at bakke op om lokale ildsjæle. Derfor er jeg rigtig glad for, at Ole Kirks Fond kan være med til at støtte op om et flot projekt som dette, siger hun i pressemeddelelsen.

For det er vores store håb, at unge såvel som voksne i alle aldre har lyst til at forvandle huset til en ungdomsklub, aftenskole eller et senior-hus.

Frank Arentoft, skoleleder
Annonce
Billund For abonnenter

Rolige Brian er erstattet af 'skraptantede' Susie: - Kommer lærerne i morgen med en god ide, så skal det bare sættes i gang

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Tønder

Indbrudstyve trængte ind gennem åbent vindue: Blev overrasket af beboer

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Sønderborg For abonnenter

Ewers har kastet sig ud i erhvervseventyr udenfor landets grænser: - Jeg har nok let ved at blive begejstret

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Varde For abonnenter

Trods aftale: Varde får de fleste møllegener, men lovgivningen sikrer Ringkøbing-Skjern de fleste møllemillioner

Sydjylland

Nyvalgt politiker må sygemelde sig: Jeg er nødt til at tage mit helbred alvorligt

Annonce