Annonce
Billund

Friskole bygger et nyt samlingssted: Lego-grundlæggerens fond giver fem millioner kroner

Ny bygning ved Filskov Friskole. Illustration: PR
Bevilling fra Ole Kirks Fond gør det muligt for Filskov Friskole og Børnehave at bygge et nyt samlingssted.

Filskov: Med en bevilling på fem millioner kroner fra Ole Kirks Fond kan byggeriet af et nyt hus til Filskov Friskole og Børnehave begynde. Ambitionen er, at huset skal være et ’kreativt’ samlingssted for skolens elever – men håbet er, at også andre uden for skolen vil bruge de nye faciliteter.

Det skriver Filskov Friskole i en pressemeddelelse.

Når den nye bygning til Filskov Friskole og Børnehave forventes at åbne dørene i løbet af sommeren 2023, bliver det med ambitionen om at skabe et nyt samlingssted til særligt praktiske, kreative-, og håndværksrelaterede fag samt til fysik/biologi og e-sport. Således ønsker skolen at skabe et større supplement til skolens andre fag såsom matematik og dansk.

Annonce

Frank Arentoft, skoleinspektør for Filskov Friskole og Børnehave, siger:

- Nu kan vi for alvor komme i gang med det nye hus til Filskov Friskole og Børnehave takket være en generøs bevilling fra Ole Kirks Fond. Med den kan vi fremtidssikre vores skole og skabe nye rammer, der kan være med til at sikre trivsel og glæde for vores elever og lærer – og forhåbentlig også for andre Filskov-borgere. For det er vores store håb, at unge såvel som voksne i alle aldre har lyst til at forvandle huset til en ungdomsklub, aftenskole eller et senior-hus.

Alle borgere

For håbet er netop også, at den nye bygning ikke kun skal benyttes af skolens børn, men også af andre Filskov-borgere når skoledagen er forbi.

Filskov Skole og Børnehave har allerede modtaget stor opbakning til projektet, og det glæder bestyrelsesformand Brian Nissen:

- Jeg er imponeret over alle de positive tilkendegivelser, vi har fået fra folk i byen, til alle projektets faser. Det undrer mig dog slet ikke. For vi bor i byen med det gode sammenhold og den gode opbakning til nye initiativer – også til dette initiativ, der er særligt rettet mod skolens elever, siger han.

Annonce

Bæredygtighed

Der vil være et særligt fokus på bæredygtighed i byggeriet af den kommende fritstående bygning, der placeres centralt i skolegården. Bygningen opføres i to plan og med en træfacade.

I Ole Kirks Fond er direktør Karin Skjødt Hindkjær glad for fondens bidrag til, at Filskov Friskole og Børnehave nu får et nyt samlingssted til glæde for mange.

- Det nye hus til Filskov Friskole og Børnehave vil få faciliteter, der kan rumme en bred vifte af skoleelevernes interesser – og måske inspirere dem til at prøve fag, de ikke kendte så meget til i forvejen. Samtidig kan huset forvandles, når skoledagen er forbi, så flere i byen får gavn af de nye faciliteter. Ole Kirks Fond blev blandt andet stiftet med det formål at gøre Billund-området attraktivt for børn og deres familier ved at bakke op om lokale ildsjæle. Derfor er jeg rigtig glad for, at Ole Kirks Fond kan være med til at støtte op om et flot projekt som dette, siger hun i pressemeddelelsen.

For det er vores store håb, at unge såvel som voksne i alle aldre har lyst til at forvandle huset til en ungdomsklub, aftenskole eller et senior-hus.

Frank Arentoft, skoleleder
Annonce
Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Vejen

Danmarks billigste herregård solgt på en måned: Køber fik lille nedslag i prisen

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce