Annonce
Varde

Fin interesse for den kommende Kvie Sø Efterskole

Ansager: Mere end 250 kommende elever, forældre og andre interesserede besøgte søndag Kvie Sø Efterskole på Efterskolernes Dag.

Den nye efterskole for unge på 16-21 år med for eksempel Downs syndrom, autisme og erhvervede hjerneskader, tager de første elever ind til august næste år.

Indenfor på skolen kunne nysgerrige elever og forældre se indrettede værelser klar til indflytning. Stor interesse var der også for hyggeområderne og køkken i værelsesafdelingen og skoleafdelingen med moderne undervisningsfaciliteter, lyder det i en pressemeddelelse.

Udendørs blev der bagt pandekager i stor stil, og de unge gæster hyggede sig med boldspil, svævebane, hoppepude og rideskolens ponyer.

I løbet af dagen tog mange også beslutning om at melde sig på et af de kommende skoleår.

Mere end 70 frivillige og lokale erhvervsdrivende har på arbejdsdag, informationsaften og nu på Efterskolernes Dag bidraget til, at Kvie Sø Efterskole fik en god første Efterskolernes Dag, understreger skolens formand, Peter Fog.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce