Annonce
Sønderjyske Fodbold

Finaledeltagere: Pokalfinalen skal spilles i Parken

Flere af årets finalister i Sydbank Pokalen mener, at pokalfinalen skal spilles i Parken i København. Det er Randers-træner Thomas Thomasberg (til højre) og Sønderjyske-angriber Anders K. Jacobsen (til venstre) enige om. Sidste år blev finalen spillet i Esbjerg, mens torsdagens finale spilles i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Randers-træner Thomas Thomasberg mener, at pokalfinalen bør spilles i Parken. Flere spillere mener det samme.

Det har været en årelang tradition at spille pokalfinalen i Parken i København. Men ikke de to seneste år. Sidste år blev finalen spillet i Esbjerg, og torsdag spilles den i Aarhus.

Når man spørger spillere og trænere i Randers FC og Sønderjyske, årets finalister, mener flere aktører, at finalen skal spilles i Parken.

- Pokalfinalen er noget specielt. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi skal sortere i, hvem der kan komme til finalen, fordi der ikke er flere billetter. Det er ærgerligt, at vi ikke bare kan få lov til at fylde stadion.

- Derfor havde jeg også håbet, at vi kunne have spillet i Parken, hvor der kunne have været endnu flere. Det havde hjulpet med 11.000 tilskuere.

- Jeg er nok lidt konservativ og synes, den hører til ovre i Parken. Og det er ikke fordi, at det er AGF's hjemmebane, siger Thomasberg.

Coronarestriktioner tillader 8250 tilskuere i Aarhus, og det giver de to klubber lidt over 4000 tilskuere hver til finalen.

Randers-anfører Erik Marxen føler sig splittet, men hælder til en finale i Parken.

- Jeg synes egentlig, det hører pokalfinalen til at være i nationalarenaen. Jeg tror sådan set også, at man ville kunne få Parken tilnærmelsesvist fyldt. Der ville i hvert komme en del fans fra Randers.

- Jeg kunne godt være fortaler for, at det fremadrettet bliver tilfældet, at den spilles i Parken, siger Marxen.

Alene i marts og april har Randers tre gange været på besøg hos AGF i Aarhus, så det er efterhånden en velkendt arena for randrusianerne.

- Vi føler os godt tilpas her. Vi har været her tre gange inden for det seneste stykke tid, så det føles nærmest som en halv hjemmebane for os. Så på den måde er det ikke nogen ulempe for os.

- Men der er noget i mig, der siger, at det er en del af oplevelsen at skulle en tur til Parken, siger Randers-stopperen.

Sønderjyske-angriberen Anders K. Jacobsen, der scorede begge mål i 2-0-sejren over AaB i sidste års finale, vil også hellere spille i Parken, selv om han respekterer tanken om at brede pokalfinalen ud til hele landet.

- Jeg ville foretrække at spille den i Parken. Jeg synes, at pokalfinalen hører hjemme i Parken, men det er helt forståeligt, at den skal rundt i Danmark. Det kan også et eller andet, siger Anders K. Jacobsen.

Sønderjyske-træner Glen Riddersholm kan godt lide at spille finalen andre steder end i Parken - især under den nuværende coronapandemi.

- Under de omstændigheder vi spillede finalen sidste år, var rammen i Esbjerg fantastisk. Og når man kigger på i år, kommer Randers kun 30 minutters kørsel herfra, og vi kommer knap halvanden time herfra.

- Det er kort vej for fansene. Og vi har de her restriktioner. De 8000 tilskuere, der er tilladt i Aarhus, vil fylde lidt mere her, end de pokalfinaler jeg har prøvet, hvor der har været 15.000-18.000 i Parken.

- Det er ikke en fed ramme. Så længe det er, som det er nu, så synes jeg, det er positivt, siger Riddersholm.

Senest i slutningen af juni besluttes det, hvor pokalfinalerne i 2022 og 2023 skal spilles.

/ritzau/

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Fodbold For abonnenter

Vi tager dig med til La Spezia: Rekordindkøb, stadion-facelift og tifosi-kærlighed i SønderjyskE-ejers feriefodboldparadis

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Erhverv

Valgplakaterne sviner: Nyt system skal rydde op efter politikerne - ganske gratis

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Annonce