Annonce
Sport

Finaleplads sender dansk damedouble ti pladser frem

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er på 20.-pladsen på verdensranglisten efter finaleplads i Indonesien.

Badmintonspillerne Maiken Fruergaard og Sara Thygesen missede søndag guldet i Indonesia Masters, men den danske damedouble kan glæde sig over et spring i den rigtige retning på verdensranglisten.

Før turneringen lå danskerne nummer 30 på verdensranglisten, men efter at listen er opdateret tirsdag, er de på 20.-pladsen.

Det er klart det største spring i denne uge blandt damedoublerne i top-50.

Fruergaard og Thygesen tabte en højdramatisk finale til det indonesiske par Apriyani Rahayu og Greysia Polii, der var på hjemmebane i hovedstaden Jakarta.

Mod slutningen havde danskerne to matchbolde, der blev misbrugt, før indoneserne snuppede sejren.

Men finalepladsen i Super 500-turneringen er stadig det største resultat til dato for damedoublen, som undervejs slog nogle prominente modstandere.

Danskerne besejrede blandt andre det andenseedede japanske par, Yuki Fukushima og Sayaka Hirota, i anden runde. Og i semifinalen vandt de over de forsvarende olympiske mestre, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, fra Japan.

I et interview med DR mandag betegnede Maiken Fruergaard den forgangne uge som en stor triumf.

- Det er klart vores største triumf, og der er ikke noget, der kan måle sig med det her. Det giver os så meget selvtillid. Vi viser, at vi ikke bare lige laver en overraskende kamp, men faktisk har en bund med et godt niveau over mange kampe, sagde hun.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er Danmarks bedst placerede damedouble på ranglisten. Alexandra Bøje og Mette Poulsen er næstbedst på 38.-pladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce