Annonce
Tønder

Finalister er fundet: 2019's bedste ishus kan løbe med erhvervspris

Maria Degn Clausen og Café Fru Dax kan i år løbe med Tønder Erhvervsråds erhverspris. Hun er en af tre finalister. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En dommerkomité har nu valgt de tre finalister, der skal dyste om Tønder Erhvervsråds erhvervspris. Café Fru Dax på Rømø er med i opløbet sammen med PTI Europa og Centralvaskeriet.

Tønder: De tre virksomheder, der kan vinde Tønder Erhvervsråds erhvervspris i år, er nu fundet. En dommerkomité har som finalister udvalgt PTI Europa A/S, Centralvaskeriet A/S, samt Cafe Fru Dax, der tidligere på året blev kåret som Danmarks bedste ishus.

- Der var kommet rigtig mange gode og motiverende indstillinger – og der er ingen tvivl om, at der i Tønder Kommune findes mange ildsjæle og virksomheder, der er med til at skabe engagement og sikre vækst i det lokale erhvervsliv. Men dommerkomiteen fandt, at de tre finalisters indsats var særlig bemærkelsesværdig og fortjente en finaleplads, fortæller Bo Kjelkvist, formand i Tønder Erhvervsråd, i en pressemeddelelse.

Vinderen af Erhvervsprisen'19 bliver kåret den 19. november ved et awardshow. Vinderen modtager en præmie på 10.000 kroner, der er sponsoreret af Kreditbanken Tønder, et diplom samt en vandrepokal med virksomhedens navn.

Annonce

Finalisterne

Føgende virksomheder er finalister og kan vinde årets erhvervspris:

PTI Europa A/S, Jürgen Lorenzen - virksomheden holder til ved Hjerpsted.

Cafe Fru Dax, Maria Degn Clausen - caféen ligger på Lakolk.

Centralvaskeriet A/S, Søren Gram Fuglsang - vaskeriet ligger i Løgumkloster.

Vinderen findes den 19. november ved et awardshow.

En række priser

De tre finalister bliver præsenteret ved årets awardshow, der afholdes i samarbejde med Tønder Kommune. Derefter vil Tønder Erhvervsråds medlemmer stemme om, hvem der skal vinde.

Og det er ikke kun vinderen af erhvervsprisen, der kåres denne dag. Vinderne af Den Sociale Virksomhedspris, Iværksætterprisen, Ungeprisen og Initiativprisen vil også blive udnævnt. Udover kåringen af rækken af vindere vil der være et oplæg ved kok Thomas Rode Andersen.

Tidligere har blandt andre Brinksgaard, Okholm Lighting og Brøns Maskinforretning vundet årets erhvervspris.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce