Annonce
Billund

Finanskrisen gav Anita sparket til at følge drømmen: - Jeg ville arbejde med mennesker

Anita arbejder også gerne hos firmaer i løbet af ugen. Foto: Lise Nørgaard
Anita Moesgaard har rigtig mange kursusbeviser hængende i sin zoneterapiklinik mellem Vorbasse og Hovborg. I 15 år var hun tilbudsberegner, men finanskrisen gav hende mulighed for drømmen om at arbejde med mennesker.
Annonce

Vorbasse/ Hejnsvig: Engang var 54-årige Anita Moesgaard tilbudsberegner. Nu spiller hun på en hel del flere tangenter. Hun har sin egen zoneterapiklinik i hjemmet mellem Vorbasse og Hovborg. Hun blev færdiguddannet zoneterapeut i sommeren 2015. Før det havde hun blandt andet taget en kostvejlederuddannelse, som går godt i spænd med zoneterapien.

- Det hele hænger sammen, og kosten spiller ofte ind, når man har smerter. Jeg vejleder gerne i kosten som en del af zoneterapibehandlingen sammen med akupressur og triggerpunktmassage som en slags hjælp til selvhjælp. Mange er også for dårlige til at drikke nok vand, siger Anita Moesgaard, der især har specialiseret sig i at afhjælpe ryg- hofte- og iskias-smerter.

Også symptomer på stress behandler hun. Hun yder også forskellige kombinerede behandlinger med for eksempel zoneterapi og massage.

Annonce

Begyndte under finanskrisen

Anita Moesgaard kastede sig ud i lidt af et kvantespring, da hun blev afskediget som tilbudsberegner gennem 15 år.

- Det var en del af krisen i 2009, hvor over 400 medarbejdere blev fyret, fortæller Anita Moesgaard, der som ung havde drømt om at blive sygeplejerske. Nu blev drømmen om at arbejde med mennesker genoptaget.

Så inden zoneterapien kom til, uddannede Anita Moesgaard sig også som billedkunstlærer, fitness- og yogainstruktør, og dertil havde hun forskellige vikarjobs på flere skoler og som fitnessleder i Holsted.

- Jeg har altid godt kunnet lide kunst, og kunsten hen ad vejen blev at få kombineret behandling, krop, bevægelse, kost og kunst, forklarer Anita Moesgaard med et smil.

Annonce

Vil gerne børnene endnu mere

Den kunst er på mange måder lykkedes, for hun har nu et deltidsjob som leder af Kreativ Zone i Bygningen i Vejle. Hun nyder også selv at skabe og sælger gerne sine ting i klinikken.

I de seneste år har hun gået efter mavefornemmelsen, når hun skullet prøve noget nyt.

- Vi havde haft tre børn på efterskole, og det koster jo, så da de var videre, blev det egentligt bare lidt ved, konstaterer Anita Moesgaard, der nyder, at hun hver dag føler, at hun gør en forskel for de mennesker, hun møder.

Kropanita.dk

  • Anita Moesgaard bor mellem Vorbasse og Hovborg sammen med sin mand og deres 14-årige datter. Tre børn på 31, 29 og 24 år er flyttet hjemmefra.
  • Man kan læse mere om Anitas forskellige behandlinger og vitamin- og mineraltests på hjemmesiden kropanita.dk.

- For mig er det, det handler om, at gøre hver ny dag til en positiv dag og nyde alt, hvad nydes kan i en given situation, siger Anita Moesgaard.

Hun er ikke helt tilfreds med lige nu at være lukket ned i forhold til coronasituationen.

Fårene her er rakubrændte, der er en speciel brændingsteknik, som Anita underviser i i Holmeå Kunstforening. Her underviser hun også i at lave porcelænssmykker. Foto: Lise Nørgaard

- Fysioterapeuterne må jo gerne stadig behandle, og bare fordi vi er lukket ned, så bliver der jo ikke færre mennesker med smerter, der har brug for hjælp, siger Anita Moesgaard, der fremadrettet gerne vil fortsætte med at spille på mange tangenter i sit arbejdsliv.

- Jeg vil gerne arbejde endnu mere med børn omkring kunst og yoga. Børn er virkeligt dejlige, og mange har behov for at være mere kreative, end de er i folkeskolen, siger Anita Moesgaard, der bruger yogaen til at krudte børnene af, så de er klar til at fordybe sig igen på ny.

Annonce

Drop smerterne

Også i sin klinik vil Anita Moesgaard gerne give børnene en særlig plads.

- Jeg vil gerne behandle flere babyer og børn, for det er meget nemt og ligetil at hjælpe de helt små og deres forældre, siger Anita Moesgaard, der også satser på medarbejderbehandlinger i firmaer. Når verden åbner op igen, vil hun således være at finde for eksempel i Gyttegård Golfklub en dag om ugen.


Jeg har altid godt kunnet lide kunst, og kunsten hen ad vejen blev at få kombineret behandling, krop, bevægelse, kost og kunst.

Anita Moesgaard


- Jeg synes, det er så vigtigt at gøre noget godt for sig selv. Man behøver ikke gå med smerter og ubehag, for de kan med den rette behandling både mindskes og fjernes, påpeger Anita Moesgaard.

Anita Moesgaard har i årenes løb fået samlet rigtig mange kursusbeviser sammen. Hun kan lidt af hvert, og hendes erfaring er, at det altid er godt at kombinere tingene. Foto: Lise Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce