Annonce
Billund

Finansloven betyder 900.000 kroner mere til TronsøSkolen

TronsøSkolens forstander Toni Hessner glæder sig som formand for Frie Fagskoler over støtte fra staten. Den nye finanslov betyder 900.000 kroner til hans egen skole i Grindsted. Arkivfoto: Martin Ravn
Den kommende finanslov medfører et ekstraordinært tilskud på 10,1 millioner kroner de frie fagskoler. For TronsøSkolen betyder tilskuddet, at der nu kan investeres i nye værkstedsfaciliteter.

Grindsted: Regeringen har i forbindelse med finanslovforhandlingerne valgt at støtte de frie fagskoler med et ekstraordinært tilskud på 10,1 millioner kroner. Pengene gives som et engangstilskud og skal gå til at løfte kvaliteten i de frie fagskolers tilbud.

Pengene skal bruges til at styrke indsatsen for at forberede elever til erhvervsuddannelser, opgradering af faglokaler samt videreudvikling af praksis- og undervisningsformer. Beslutningen vækker glæde hos Frie Fagskolers formand og leder af TronsøSkolen, Toni Hessner, der ser tilskuddet som en klar anerkendelse af Frie Fagskolers arbejde med praktisk interesserede unge: - På TronsøSkolen betyder tilskuddet helt konkret, at der nu kan investeres i nye værkstedsfaciliteter, som der ellers ikke har været råd til siden de voldsomme driftsbesparelser fra 2016 og frem. Tilskuddet er en vigtig løftestang for den praktiske undervisning på skolen, da vi nu endelig har mulighed for at kunne foretage de nødvendige investeringer i en forbedring af vores værkstedsfaciliteter. Så det ser jeg som et klart signal om, at politikerne prioriterer vores arbejde med alle de unge, der har gavn af et praktisk og erhvervsrettet kostskolealternativ, udtaler Toni Hessner i en pressemeddelelse.

Annonce
For TronsøSkolen betyder et ekstra tilskud, at der nu kan investeres i nye værkstedsfaciliteter. PR foto

Lovkrav

Frie fagskoler er erhvervsrettede kostskoler med et særligt lovkrav om undervisning i praktiske og erhvervsrettede fag i mindst en tredjedel af undervisningen. Skolernes to centrale tilbud er EUDforberedende kurser og 10. klasse for praktisk interesserede unge.

Støtten til de frie fagskoler betyder, at TronsøSkolen får 900.000 kroner ekstra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce