x
Annonce
Læserbrev

Finanslovsmidler til normeringer

Læserbrev: Så blev der endelig kastet lys over fordelingen af de 500 mio., som finanslovsparterne havde afsat til normeringer i 2020. En fordeling, som jeg har ventet på med spænding.

Midlerne for 2020 bliver fordelt med baggrund i antal børn i 0-5 års alderen. Det vil sige, alle kommuner behandles lige ud fra børnetal, og i Kolding Kommune ser vi således ud til at få 8,2 mio. kr., medmindre der kommer justeringer.

Det er yderst positivt for Kolding Kommune, at man har valgt at bruge en så udramatisk og ligetil fordelingsnøgle. Havde forligsparterne i stedet valgt at fordele midlerne ud fra fx. de nuværende normeringstal, så havde vi lagt i den gode ende på landsplan, og det kunne have givet os en mindre andel af de i alt 500 mio. Netop derfor er det også interessant for vores kommune, hvordan man fra Christiansborg vil fordele de kommende års midler til samme formål.

Når midlerne engang har fundet vej til kommunerne, så er det op til byrådene at beslutte, hvordan midlerne fordeles bedst muligt lokalt på dagtilbudsområdet. Resultatet heraf kender vi ikke endnu, men én ting ved vi: Der vil komme mere pædagogisk personale allerede i 2020. Det er da værd at glæde sig over.

Kristina Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gårdbrand: Grisene slap med skrækken

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce