Annoncørbetalt indhold

Find den rigtige mountainbike til dit barn

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Prisen på en mountainbike

Annonce


MTB – ordet, som børn lærer fra helt små. Forældre og kammerater har én, og så skal de yngste i flokken også have fornøjelsen af en mountainbike. Men hvad skal den koste? Det afhænger især af dit barns behov og ambitioner. Prisen på en mountainbike varierer, så der er en stærk og kraftfuld cykel til ethvert budget. En god begynder-MTB koster omkring 3.000 kr. Til den pris får dit barn en helt enkel cykel med basisudstyr. Det betyder bl.a. mange gear samt medfølgende pedaler. Mountainbikes i den billigere ende er nemme at betjene og opfylder nemt almindelige hverdagsture til og fra skole. En begynder-MTB i den prisklasse giver dit barn mulighed for at snuse til MTB-verdenen med brede dæk og masser af power. Du kan også vælge en noget større investering, hvis dit barn mangler en kvalitetscykel til trail-kørsel. Og hvis han eller hun har ønsker om at køre i klub og deltage i konkurrencer. I den prisklasse ender en topcykel på ca. 10.000 kr. Her får du kvalitet på alle parametre. Til den pris får du en MTB, der skiller sig ud. Både med hensyn til stellets geometri, materialetype og vægt samt udstyr. Dit barn kan dog også glædes med en fed mellemklassemodel til omkring 5-6.000 kr, der på bedste vis fungerer som allround-cykel i både by og natur.


Modifikationer og forskelligheder


Du kan til hver en tid finde en MTB, der imødekommer dit barns præferencer. Der er masser af individuelle kategorier at dykke ned i, så dit barn får en perfekt sammensat model. Aluminiumsstel er det klassiske valg med masser af styrke og tyngde. Skal det være mere raffineret er kulfiber det lette materiale, som barnets idoler kører på, når de største løb ruller over TV-skærmen. En junior-MTB med 12 gear er nok for de fleste. Skal der være endnu større valgmulighed, så er 24 gear en anden løsning, når dit barn er klar til at håndtere dem. Full suspension eller hardtail? Der er mange meninger om begge steltyper. Affjedring både foran og bagpå er en mere bekostelig affære, der også er mere teknisk at styre og reparere. Hardtail med støddæmper på forgaflen er dog oftest er nok til bykørsel kombineret med afstikkere i naturen. 


Hvad kræver det af vedligeholdelse


På en MTB går det som regel stærkt og vildt for sig. Derfor er vedligeholdelse en af nøglerne til sikkerhed på din cykel. Selv når det går stille for sig, skal der være styr på delene. Især de bevægelige dele, som gearskifter og kæde, skal smøres regelmæssigt, for at tingene glider optimalt. Tjek af bremseklodser er også altid en del af rutinerne, som børn bør lære i en tidlig alder. Så undgår de også, at de pludselig ikke kan bremse effektivt. Udover servicetjek i ny og næ er vask og pleje også en stor del af MTB-vedligeholdelsen. Sæber, plejemidler, børster, klude og meget mere finder du naturligvis også hos Bikester. Cyklens levetid forlænges nemlig, når skidt vaskes af efter hver MTB-tur. Bløde børster og roterende bevægelser med sæbe og lunkent vand er vejen frem. Sammen med en blid og effektiv aftørring til slut. Er man heldig, at solen titter frem efter træning, kan cyklen med fordel tørre i det fri.


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold  

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.