Annoncørbetalt indhold

Find den rigtige synshal

Annonce

Dette er sponsoreret indhold

Med jævne mellemrum skal en bil til syn, hvor den skal godkendes, for at kunne blive ved med at køre på vejene. Du kan vælge frit mellem autoriserede og godkendte synshaller til at foretage dit bilsyn. Online kan du danne dig et godt overblik over de forskellige synshaller. Her kan du læse anmeldelser over de forskellige synshaller, så du kan finde den synshal, der virker rigtig for dig. Der kan være stor forskel på synshaller, og nogle afviser flere biler end andre. Ved at danne dig et overblik over de forskellige synshaller, kan du online se, hvor mange syn den enkelte synshal godkender. På den måde kan du vælge en synshal, som har en god godkendelsesrate, og derved en større chance for at få din bil godkendt.

Indkaldelse til bilsyn

Hvis du er blevet bilejer til en ny bil, så vil du modtage en indkaldelse til bilsyn efter fire år. Dernæst skal din bil til syn hvert andet år. Fra du modtager en indkaldelse, har du otte uger til at bestille et syn, og derved god tid til at kunne finde den rigtige synshal med den bedste godkendelsesrate til den bedste pris.

Forbered dig inden synet

Inden du kører din bil til syn, så kan du med fordel forberede dig inden, så din bil har større chance for at blive godkendt uden anmærkninger.

Eksempelvis er det en god idé at undersøge andre lignende bilmodeller, for at se hvilke fejl, der er mest typiske for din bil. Der kan være stor forskel på bilmærkerne, og de forskellige bilmærker kan hver især have fejl, som er typiske for deres biler eller specifikke modeller. Du kan tjekke hvilke typiske fejl, der ofte gør sig gældende for din bil ved eksempelvis at læse synsrapporter fra den synshal, som du påtænker skal foretaget synet. De tidligere synsrapporter kan du finde online. Ved at du på forhånd sætter sig ind i hvilke fejl, du skal være særlig opmærksom på, kan du inden et syn sikre, at eventuelle fejl og skader bliver udbedret.

Forbereder du dig inden et syn, vil du stå bedre klædt på, inden du kører bilen ind i synshallen. Samtidig kan du også klæde din bil bedre på, så den nemt og hurtigt kan blive godkendt og godt kørende igen.

Skab dig et overblik over synshallerne

Eftersom der findes mange forskellige synshaller rundt omkring i landet, så kan det være en stor fordel, hvis du undersøger dem i dit nærområde inden. Det er Færdselsstyrelsen, som står for at foretage løbende stikprøvekontroller af de mange forskellige synshaller. De bedømmer kvaliteten af synshallerne, og bruger en smiley-ordning, så du nemt kan se synshallernes bedømmelse, og derudfra finde den bedste synshal. Her kan du også tjekke om synshallerne lever op til de krav, som stilles af Færdselsstyrelsen.

Færdselsstyrelsens smiley-ordning

Færdselsstyrelsen har fem forskellige smileys at vælge imellem, når de skal give deres bedømmelse af en synshal. Ved at kigge efter synshallens smiley kan du se, hvor godt synshallen lever op til Færdselsstyrelsens krav.

Der findes tre grønne, en gul og en rød smiley. De grønne er henholdsvis elite-smiley, som gives til velfungerende synshaller, godkendt-smiley, som gives til synshaller med styr på tingene, og plads-til-forbedring-smiley, som gives til synshaller, der klarer sig rimeligt. Den gule smiley kaldes under-opsyn-smiley. Denne gives til synshaller med mange fejl, og hvor der er plads til forbedringer af arbejdskvaliteten. Den røde under-skærpet-opsyn-smiley gives til de synshaller, som har svært ved at leve op til kravene.

Des dårligere smiley en synshal har, des oftere inspicerer Færdselsstyrelsen dem. Det er ligesom ved alle andre smiley-ordninger, såsom hos restauranter, en god idé at vælge en synshal med en elitesmiley, hvor der er størst chance for, at din bil bliver synet med stor kompetence og kvalitetsbevidsthed. Vælger du en synshal med en lav smiley, er der en større chance for, at din bil ikke får det bedste syn, hvilket kan betyde, at eventuelle fejl og skader overses. Derudover kan der også være større chance for, at din bil ikke godkendes.

Hvad tjekkes ved et bilsyn?

Ved et bilsyn tjekkes det, om din bil overholder de krav, der er til, at biler kan køre på vejene, så du ikke udgør en sikkerhedsrisiko for både dig selv og dine medtrafikanter. Derudover bliver bilens dæk og eventuel rust også inspiceret. Bilen tjekkes også for, om den overholder de miljømæssige krav, så den ikke udleder for meget røg eller kulilte.

Betinget godkendelse eller ikke godkendt

En bil kan efter et syn blive enten godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt. Hvis din bil bliver betinget godkendt, får du lov til at køre videre på den betingelse, at du får udbedret de mindre skader, som er blevet noteret af synshallen. Bliver din bil til din store stræk ikke godkendt, kan du ikke køre videre i bilen, før fejl eller skader er blevet udbedret.

Dette er sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.