Annoncørbetalt indhold

Find støvmasken, der beskytter dig som den skal

PR-Credit Foto

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Støvmasker er designet til at filtrere forskellige partikler væk, der kan skade dig. Det første trin til at udvælge en god støvmaske er, at du ved lidt om, hvad det er du ønsker at beskytte dine luftveje og lunger mod.


Annonce

Skal du til at arbejde med træ, male, eller arbejde med kemikalier? Det er faktisk ikke nødvendigt altid at vide helt præcist, hvad det er du skal arbejde med, for at finde den bedste støvmaske.


Der er ikke så mange muligheder, som mange måske tror. Det er fordi alle skadelige luftgener kan deles op i to brede kategorier. Luftpartikler og damp. Derfor kan støvmasker også deles op herefter.


Støvmasker - hvis du skal arbejde med skadelige luftpartikler

En støvmaske mod luftpartikler er meget effektiv i at filtrere mikroskopiske partikler i luften fra. Det er ikke unormalt, at støvmasker kan filtrere partikler fra, helt ned til en størrelse på tre tusindedele af en millimeter. For at sætte det lidt i perspektiv, så kan man sammenligne med, at et menneskes hår er omkring 55 tusindedele af en millimeter.


Partikel filtre fjerner støv, pollen, mugsporer, kæledyr skæl og andre fine partikler. Disse masker dur dog ikke, når du skal arbejde med gas eller damp.


Nogle støvmasker kan vaskes og genbruges, men de er typisk ikke så effektive som engangsmasker. Genbrugsmasker er ofte designet til luftgener af en lettere karakter, som eksempelvis at arbejde i haven eller andre udendørs aktiviteter.


Støvmasker - mod skadelige dampe og gasser omkring dig

En støvmaske mod damp og gas anvender ofte aktivt kul for at filtrere farlige dampe fra. Aktivt kul er et utroligt porøst materiale, som har en meget stor absorberingsevne. Damp og gas støvmasker er især effektive, når man arbejder med maling og kemiske dampe og røg, men fjerner også lugtgener for personen, der bærer dem, som eksempelvis parfume og gas.


Nogle damp og gasmasker har også et ekstra filter, der også fjerner luftpartikler. Så man får to masker i én. Ud over dette, så har nogle masker også en lille ventilator, der vifter luft gennem filteret, for at gøre det nemmere og mere behageligt at trække vejret.


Der findes masker, der ikke er modstandsdygtige overfor olie - og derfor ikke bør bruges, hvis der er olie partikler i luften. Andre masker kan specificeres som mindre resistente over for olie, og kan anvendes i begrænset tid, mens man arbejder på en lokation med olie partikler i luften.


Når du har fundet den rigtige støvmaske, så husk: 

Lige meget hvor effektiv en støvmaske er på papiret, så gør den ikke det den skal for dig, hvis den ikke passer dig ordentligt. Hvis du ikke kan få den til at passe rigtigt, så er du eventuelt nødt til at kigge efter en anden størrelse. De fleste masker findes i størrelse L, M og S (large, medium og small).


Når du sætter masken på, så sørg for at elastikstropperne ikke er tvundet eller krydser hinanden forkert. Der er ofte to, hvor den ene skal føres over øret og en anden skal føres under øret - bag om hovedet og nakken.


Din maske skal dække både din mund og næse. Hvis der er en metal næseclip indbygget i masken, så skal du blot klemme på den, for at forme den tæt efter din næse.


Når du er sikker på, at masken er på plads - sidder tæt om næse, kinder og hage - så kan du prøve at sætte begge hænder over masken og trække vejret ind og ud.


Hvis masken virker rigtigt, så vil du mærke, at den kollapser en smule når du inhalerer og buler lidt ud når du ånder ud. Nu er du godt på vej, til at anskaffe dig den maske, der beskytter dig allerbedst.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.