Annonce
Erhverv

Find vej til det gode glas: Christian Bonde er stifinder i vinens verden

Sommelier Christian Bonde, Holsted, dyrker sammen med en kammerat vin i Estrup. Efter planen kan de første flasker tappes i 2023. Foto: Martin Ravn
Dansk Fødevareakademi arbejder for, at medarbejdere i fødevarebranchen opkvalificeres og har i den forbindelse tiltrukket Vinakademiets sommelier-uddannelse til Vejen Kommune.

HOLSTED-BOBØL: En jungle!

Det er sådan, mange, måske endda de fleste, tænker om vin. Men så er det jo godt at kunne orientere sig hos folk, der kan deres kram, f.eks. iværksætter og vinentusiast Christian Bonde fra Holsted, som er en af de syv, der netop er færdige med Vinakademiets sommelieruddannelse på Ribehøj i Bobøl.

Hvad er din plan med uddannelsen? Skal du have din egen vinbar?

Annonce

- Det skal jeg ikke. Arbejdstiden der ville ikke passe ind i en børnefamilie. Nej, jeg skal være klogere på vin, som er min store passion. Bl.a. skal jeg bruge min viden i forbindelse med min og min makker Mogens Lillelunds lille vingård, Estrup Wine and Spirits. Det er altid godt at blive skarpere.


jeg skal være klogere på vin, som er min store passion. Bl.a. skal jeg bruge min viden i forbindelse med min og min makker Mogens Lillelunds lille vingård, Estrup Wine and Spirits. Det er altid godt at blive skarpere.

Christian Bonde


- Jeg vidste meget om vin i forvejen, men uddannelsen har virkelig givet mig meget mere viden - og meget mere end jeg forventede. Det har bestemt været et godt forløb, fortæller Christian Bonde om uddannelsen, der har taget halvandet år.

Åbne nye døre

Christian Bonde forestiller sig, at hans nye kompetence på et tidspunkt kan komme ham til gode ved handel med vin bl.a. fra egne vinmarker. Desuden forventer han, at uddannelsen vil åbne nye døre i vinens univers, når han f.eks. banker på hos nogle af de store navne i branchen.

- Det, at jeg har kunnet tage uddannelse i mit lokalområde, har frigivet noget tid, som jeg har kunnet benytte til at studere min passion for vin i en endnu højere grad, uddyber Christian Bonde.

Christian Bonde har under studiet erhvervet sig et bredt basiskendskab til vin og drikkevarer generelt. Herunder forskellige druesorter, markteknikker, jordbundsforhold og kendskab til mikroorganismer og vinens geografi.

Ribehøj lagde hus til uddannelsen

Karina og Carsten Kjærs restauration Ribehøj i Bobøl har både været værter og haft medarbejdere med på sommelieruddannelsen. De tre medarbejdere, der nu er uddannede sommelier, er Rebecca Nielsen, Carsten Veileborg og Linda Knag Pedersen.

De nye sommelier, bl.a. Suzette Knudsgaard og Christian Bonde fra Holsted, tog uddannelsen på Ribehøj. Foto: Udvikling Vejen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce