Annonce
Kultur

Leder af idrætscenter glæder sig over overraskende aftale: Forventer at få retningslinjer mandag

Som en konsekvens af coronavirus har indendørs træningsfaciliteter har været lukket siden midten af marrts, men det bliver der nu ændret på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fra mandag kan fitnesscentre, svømmehaller og andre indendørs idrætsaktiviteter åbne. Hos Fredericia Idrætscenter er man i samarbejde med klubber og foreninger gået i gang med at forberede genåbningen.

Fredericia: Selvom der lørdag blev givet politisk tilladelse til, at indendørs idræts- og foreningsliv kan genoptages mandag, betyder det ikke, at Fredericia Idrætscenter slår dørene op allerede på ugens første dag.

Kasper Findahl, der er leder af Madsbyparken, som Fredericia Idrætscenter hører under, forventer at få tilsendt diverse retningslinjer mandag. De skal først læses og implementeres, men allerede søndag begyndte centeret at forberede sig på en mere almindelig hverdag.

Egentlig var det ikke ventet, at svømmehaller, træningscentre og lignende ville være en del af genåbningens fase tre. Derfor kom udmelding også bag på Kasper Findahl.

- Uden at have set retningslinjerne, er jeg da overrasket over, at det ser ud til, vi kan åbne med både svømmehal og fitness. Det fortæller, at samfundet er på vej i den rigtig retning, så selvfølgelig er jeg positiv over det.

Spændt på brugernes reaktion

Søndag formiddag mødtes Kasper Findahl med Fredericia Idrætscenters ledergruppe for at drøfte forskellige scenarier for genåbningen.

- Men det er svært vide, hvad vi endeligt kan gøre, før vi har retningslinjerne liggende foran os. Når vi så får dem, så tager vi bestik af situationen, siger han.

Søndag og mandag bruger centeret på at kontakte klubber og foreninger for at høre, hvad deres træningsbehov er frem mod sommerferien. Normalt er der et lavere aktivitetsniveau i sommermånederne, men det kan være ændret, fordi ingen har kunnet være aktive som normalt de seneste måneder, fortæller Kasper Findahl.

Tør du komme med et bud på, hvornår der igen er aktiviteter i gang?

- Retningslinjerne kommer til at betyde, hvordan vi kan gøre det. Der kan være mange scenarier. Alene det med åbne svømmehalen, skal vi finde ud af, hvordan vi gør. Indtil nu må professionelle fodboldspillere jo ikke klæde om sammen, når de skal træne og spille kamp, og det er jo svært ikke at gå i bad, når man skal i svømmehallen. Så der er nogle ting, vi er nødt til at have svar på først.

- Det bliver også interessant at se, hvordan fredericianerne tager imod, at der nu bliver åbnet. Der tror jeg, jeg taler generelt for alle, der arbejder med underholdning, oplevelser og idræt. Det er spændende at se, hvordan folk kommer ud af stuerne igen, siger Kasper Findahl.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Varde

Hør og se Husorkestret give et nummer – pianisten er 98 år

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce