Annonce
Navne

Finn Laudrup banede vejen for sønnerne

Finn Laudrup scorede mål for både Brøndby og landsholdet, men hans vigtigste aftryk på dansk fodboldhistorie er velsagtens sønnerne Michael og Brian, der har skrevet Laudrup-navnet ind i dansk fodboldhistorie.
Finn Laudrup kunne i 1981 sætte punktum for en fin karriere både på landsholdet og i Brøndby og Kjøbenhavns Boldklub. Fredag fylder han 75 år.
Annonce

En elegant, driblestærk og målfarlig højre innerwing. Sådan beskrives han i Den Store Danske.

Det er ikke Lionel Messi, der er tale om, men en ældre herre, der fredag fejrer sin 75-års fødselsdag.

Finn Laudrup startede i Vanløse IF i 1960'erne, inden han gjorde karriere i Brønshøj, Brøndby IF og Kjøbenhavns Boldklub. Han var også et kort ophold i udlandet, hvor han spillede for østrigske Wiener Sport-Club. I Brøndby tiltrådte Finn Laudrup i 1973 som spillende træner, og allerede året efter blev en oprykning til bedste række sikret.

Han forlod dog senere trænerposten og skiftede i 1976 til Kjøbenhavns Boldklub. Hjemveen meldte sig, og i 1980 vendte Finn Laudrup tilbage til Brøndby i et enkelt år, inden han gjorde plads til sønnen Michael, der fik debut i 1982.

Annonce

Dansk fodboldhistorie

Finn Laudrup fik aldrig nogen funklende karriere på landsholdet. Indtil 1971 havde Dansk Boldspil-Union (DBU) en regel om, at professionelle spillere ikke måtte spille for landsholdet. Han nåede alligevel at score seks mål i 19 kampe i den rød-hvide trøje - heriblandt et hattrick, da Danmark vandt 14-2 over Island i 1967.

Og nogle kalder ham sin generations største spiller. Når det så er sagt, er det nok nærmere hans to sønner, der har sat det største aftryk på dansk fodboldhistorie. Michael Laudrup spillede 167 gange for Barcelona og senere 62 gange for Real Madrid i den spanske Primera Division. Brian Laudrup brillerede især for skotske Rangers i en tid, da klubben dominerede skotsk fodbold. Brian blev også blev EM-vinder med Danmark i 1992. Til sammen nåede de 186 landskampe.

Børnebørnene Andreas og Mads har også begge spillet professionelt, og i fællesskab har hele familien bidraget til, at Laudrup-navnet er mejslet ind i Danmarks fodboldhistorie.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce