Annonce
Sport

Finsk forward er fortid i Esbjerg Energy

Eetu-Ville Arkiomaa (liggende) kommer ikke til at spille flere kampe i den gule trøje i denne omgang. Arkivfoto: André Thorup

25-årige Eetu-Ville Arkiomaa skifter væk fra Esbjerg Energy efter gensidig aftale med klubben og fortsætter karrieren i Østrig, hvor han også huserede inden skiftet til den danske liga.

Artiklen er opdateret med kommentar fra Esbjerg Energy.

Klubskifte: Esbjerg Energy må på udkig efter en ny forward, efter at Eetu-Ville Arkiomaa har forladt klubben til fordel for Østrig.

Det skriver den 25-årige finnes nye klub, EHC Alge Elastic Lustenau, på sin hjemmeside.

- Den 25-årige finne, som styrkede holdets offensiv i slutningen af sidste sæson, blev hurtigt og ubureaukratisk løst fra sine forpligtelser i sin tidligere klub Esbjerg Energy fra Danmark, skriver klubben på sin hjemmeside.

Det samme bekræfter Esbjerg Energy nu også.

- Det er korrekt, at Eetu-Ville ikke længere er en del af truppen i Esbjerg Energy. Jeg vil gerne takke Arkiomaa for sin indsats i Esbjerg, og vi ønsker han alt mulig held og lykke i de kommende år, siger cheftræner i Esbjerg Energy, Mark Pederson, der fortæller, at han er ved at lede efter en erstatning:

- Vi undersøger i øjeblikket markedet for en mulig erstatning til truppen, men har i øjeblikket ikke en erstatning på plads. Omvendt ønsker jeg heller ikke at se bort fra muligheden for at erstatte Eetu-Ville Arkiomaa på vort hold.

Han nåede at spille 22 kampe i Metal Ligaen for Esbjerg Energy, hvor det blev til tre mål og syv oplæg til scoringer.

Eetu-Ville Arkiomaa kom til Esbjerg Energy i sommer fra selv samme østrigske klub, som finnen repræsenterede i syv kampe i sidste sæson. Og parterne skulle ifølge klubbens hjemmeside have været i kontakt med hinanden allerede, inden denne sæson begyndte.

EHC Alge Elastic Lustenau håber at kunne bruge Arkiomaa i kamp lørdag, mens Esbjerg Energy altså må se bort fra den finske spiller, når det torsdag aften tager imod SønderjyskE hjemme i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Flensborg får supersygehus

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce