Annonce
Varde

Finsk organist spiller i Sct. Jacobi Kirke

Markku Mäkinen spiller i Varde. PR-foto

Varde: Torsdag 18. juli er der koncert i Sct. Jacobi kirke med den finske organist Markku Mäkinen.

Markku Mäkinen er uddannet ved musikkonservatoriet i Helsinki og har senere studeret i Amsterdam. Han har vundet priser ved orgelkonkurrencer i Holland og Finland.

Markku Märkinen er i dag organist ved St. Marie kirken i Helsinki og underviser på Sibeliusakademiet. Han har desuden spillet ved talrige koncerter i hele Europa og han har indspillet en række cd'er med finsk orgelmusik.

Ved koncerten i Sct. Jacobi kirke spiller Markku Märkinen både på Ohrt-orglet og på Marcussen-orglet. På Ohrt-orglet spiller han blandt andet en Sonate af C. Ph. E. Bach, en af Johannes Sebastian Bachs sønner. På Marcussen-orglet spiller han en række koralbearbejdelser over salmen ”Fader vor i Himmerig” af blandt andre Sweelinck, G. Böhm og Johannes Sebastian Bach. Koncerten afsluttes med Bachs festlige Præludium og fuga i G-dur.

Samme dag klokken 19.30 er der koncert på kirkens klokkespil med Henriette Hoppe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce