Annonce
Haderslev

Fint besøg med dronningen i spidsen bliver en billig omgang

Dronning Margrethe vil være med i domkirken mellem klokken 11 og 11.30. Her er hun fotograferet i Holmens Kirke. Arkivfoto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)
Søndag den 13. juni fejres genforeningen - et arrangement, der skulle have været afholdt i 2020. Forsinkelsen betyder, at udgifterne skrumper gevaldigt.

HADERSLEV: Trods fornemme navne på gæstelisten bliver det en billig omgang: Dronningens besøg i Haderslev søndag den 13. juni kommer til at koste langt under, hvad der oprindeligt var budgetteret med.

- Udgifterne vil ramme et beløb langt under 100.000. Det er ikke et af de dyre besøg. Hvad har vi udgifter til? Nogle flag, afspærring og mødeaktivitet, konstaterer Thor Lange, kultur og fritid ved Haderslev Kommune.

Han gør opmærksom på, at Haderslev Stift også bidrager med penge til dagens korte visit.

Annonce

Det vil være langt under, hvad der oprindeligt var afsat til festivitassen. Der var nemlig fundet en halv million kroner forrige år, da anledningen til majestætens besøg 13. juni skulle have været afholdt i 2020. Besøg og festgudstjeneste er en forsinket fejring af Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920, og alle sejl var sat til, da de mange genforeningsarrangementer sidste år blev aflyst på grund af corona.


Udgifterne vil ramme et beløb langt under 100.000. Det er ikke et af de dyre besøg. Hvad har vi udgifter til? Nogle flag, afspærring og mødeaktivitet.

Thor Lange, Haderslev Kommune


Dronningen deltager i den 30 minutter lange gudstjeneste i Haderslev Domkirke sammen med 160 specielt indbudte gæster. Af hensyn til corona-smitte er der sat et lavt loft over antallet af deltagere. Gudstjenesten finder sted fra 11 til 11.30, hvorefter dronningen skal videre til Aabenraa og Sønderborg.

Men selv om udgifterne bliver meget begrænsede – Thor Lange vurderer, at de vil beløbe sig til 50.000-60.000 kroner - er besøget det fornemste i Haderslev i flere år.

Foruden dronningen deltager kronprins Frederik og prins Christian samt den tyske forbundspræsident Frank-Walther Steinmeier og ministerpræsidenten i delstaten i Slesvig Holsten, Daniel Günther.

Fra Danmark deltager endvidere statsminister Mette Frederiksen og Folketingets formand Henrik Dam Kristensen.

Bøn på dansk og tysk

Gæsterne begynder at ankomme klokken 9.30, og borgmester H.P. Geil (V) lufter i en pressemeddelelse håb om, at mange vil møde op for at hilse på de kongelige, ministrene og de udenlandske gæster.

Under den korte gudstjeneste sætter domprovst Torben Hjul Andersen og sognepræst Christa Hansen danske og tyske ord på bøn, mens biskop Marianne Christiansen prædiker.

Haderslev-Butikkerne har anbefalet sine medlemmer af holde åbent mellem 10 og 13 i forventning om, at mange mennesker i bymidten kan kaste noget omsætning af sig.

Hvad der skal ske med de penge, der er sparet ved det forsinkede skrabede arrangement er en politisk beslutning. Men kutyme vil være at lægge dem i kommunens kasse.

Annonce
Sønderjyske Ishockey For abonnenter

Little og en lille smule held satte SønderjyskE-festen i gang, og så tog pokker ved hjemmeholdet i Vojens

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

En Europa-palle er steget med 100 kroner: Pallefabrik har aldrig oplevet noget lignende

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Regionalt For abonnenter

Kun et er sikkert i den tyske valgkamp: Alt er fortsat uvist

Sydjylland

Dansk Handicap Forbund: Familier må tit kæmpe for at få den hjælp, de har krav på

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor var sejren over Brøndby helt fortjent

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Bjarne blev ringet op af en svindler, der ville have koder til bank og NemID: - Som samtalen skred frem, blev han mere og mere aggressiv

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Aabenraa

Så er der fest: Lokale bands kan ikke følge med efterspørgslen

Annonce