Annonce
Nordtyskland

Fire unge er anholdt efter ekstremt brutalt overfald

Efter gentagne tilfælde af vold og ballade patruljerer politiet nu intensivt ved busstationen i Flensborg. Foto: Se bastian Iwersen.

FLENSBORG: Politiet anholdt tidligt onsdag morgen de fire formodede gerningsmænd til et ekstremt brutalt overfald på en 27-årig mand på busstationen i Flensborg den 17. oktober. Manden blev hårdt kvæstet af slag og spark, da han forsøgte at redde en 15-årig dreng fra overfaldsmænd på busstationen. Den 15-årige dreng slap fra episoden med lettere skader.

Politiet ransagede de formodede gerningsmænds boliger og anholdt alle fire. Der er tale om unge mænd i alderen mellem 15 og 19 år, der alle er hjemmeboende. Det skriver Flensborg Politi i en pressemeddelelse.

Efter afhøringer og andre former for politimæssig efterforskning er de fire unge mænd nu atter løsladt.

Gennem længere tid har forskellige grupper unge skabt utryghed ved busstationen. Der har været flere slagsmål og er blevet kastet med flasker. Siden weekenden har politiet patruljeret intensivt i området, og det forhøjede beredskab fortsætter foreløbigt.

Det var tip fra vidner og grundig efterforskning, der bragte politiet på sporet af de fire.

Efter overfaldet på den 27-årige flygtede gerningsmændene til fods.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce