Annonce
Sønderborg

Fire borgerprojekter på landet får støtte

Blomstereng i stedet for græs tre steder i Købingsmark og arealer med sommerblomster i stedet for krat i Svenstrup står for over halvdelen af støtten. Foto: Colourbox
Blomstereng i Købingsmark, infotavler om stendysser ved Kettingskov, lys på multibanen i Blans og et bivenligt område i Svenstrup. Disse fire projekter kan realiseres nu, hvor der er godkendt kommunal støtte til dem fra en særlig pulje til borgerinitiativer.

Sønderborg: Byrådet har besluttet, at der hvert år kan uddeles en mio. kr. til borgerinitiativer, som fremmer udviklingen i kommunens landdistrikter. Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og fødevarer, der udlodder midlerne fra puljen på baggrund af konkrete ansøgninger.

- Og vi kan heldigvis gang på gang konstatere, at der er stort opfindsomhed og foretagsomhed hos borgerne. Vi får fine ansøgninger, der fortæller om de gode ideer, som borgerne har, og som typisk altid beror på, at idemagerne selv bidrager med en ganske pæn arbejdsindsats. De vil gerne gøre deres hjemegn endnu mere attraktiv til glæde for både sig selv og os, der bor her, og for turister. Det gør rigtig godt at opleve, siger udvalgets formand, byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht(S).

De fire ansøgninger, som i denne omgang er tilgodeset, modtager i alt 73.735 kr. til projekterne. Dermed er der knap 406.000 kr. tilbage til andre ansøgninger og projekter resten af året. De fire projekter, som har fået tilsagn om støtte, er:

Belysning på multibanen i Blans – 15.960 kr.

Tre informationsskilte og indkøb af en buskrydder til fritlagt langdysse i Kettingskov – 16.000 kr.

Blomstereng i stedet for græs tre steder i Købingsmark – 15.000 kr.

Arealer med sommerblomster i stedet for krat i Svenstrup – 26.775 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce