Annonce
Sønderborg

Fire dataelever til online svendeprøve

Fire elever tog svendeprøven online gennem Microsoft Teams, da EUC Syd holdt online svendeprøver for dataelever. PR-foto
EUC Syd Data tænkte ud af boksen under corona-lockdown, og de første fire elever har netop bestået deres svendeprøve - online.
Annonce

Sønderborg: Regeringen har midlertidigt lukket skoler og uddannelsesinstitutioner, for at bryde smittekæden i forhold til covid-19. Det har skabt udfordringer for de mange elever, der står overfor at færdiggøre en uddannelse - for hvad så med eksamen?

På EUC Syd blev der tænkt ud af boksen, og fire elever fra på datateknikeruddannelsens programmeringslinje har derfor taget svendeprøven online.

- På programmerings-specialet benytter vi hovedsageligt ressourcer i "skyen", de såkaldte Cloud-ressourcer. Derfor kunne eleverne her nemmere fortsætte deres projekt, selvom de arbejdede hjemmefra. Vi kunne opretholde kommunikationen på Microsoft Teams, både mellem de fire elever og vejlederen. Vi havde hver dag et fælles morgenmøde og eleverne havde så individuelle online-møder i løbet af dagen, forklarer faglærer Egon C. Rasmussen fra Kommunikation og Data-uddannelsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Topkarakterer

Svendeprøven blev holdt torsdag 2. april, hvor Allan Soll fra Danfoss A/S var censor. Alle elever bestod, to af dem endda med karakteren 12.

- Det er skolens vurdering, at online-formen ikke har ændret væsentligt på svendeprøvens resultat - man kan endda muligvis hævde, at nervøse elever opnår en fordel ved, at de kan sidde hjemme i vante omgivelser, lyder det i pressemeddelelsen.

De fire nyudlærte er Andreas Philip Dyngberg Pedersen, Danfoss A/S, Jacob Mørk Brejnbjerg, Terma A/S, Jens Nissen, EUC Syd Praktikcenter, Mickey Vallentin Friis, Danfoss A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce